Doorgaan naar inhoud

`n Geniale Genius

`n Geniale Genius - Wil'fred Leonardo Bastiani
Paperback
Nieuw vanaf 26,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
26,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

Vele Hoogbegaafden en HoogSensitieven hebben zelf weinig tot geen kennis van het fenomeen HB-ers en HS-ers wat bij hen speelt. Het beeld dat het fenomeen bij de meeste mensen oproept, is namelijk die van een hoge Intelligentie of Intelligence Quotient.

Kazimierz Dabrowski geeft met zijn onderzoeken andere inzichten aangaande HoogBegaafdheid en HoogSensitiviteit. Hij breidt dit uit tot een vijftal dimensies. Zijn uitgangspunt hierbinnen is dat emotie de motor van een ieders ontwikkeling is. Dat geldt voor ieder mens, dat geldt nog vele malen sterker bij de HB-er en HS-er. Veel mensen halen deze 5 stadia niet eens, terwijl dit zich juist bij HB-ers en HS-ers op jonge leeftijd kan manifesteren. Hij baseert zich bij dit fenomeen op onder andere op Henri Bergson's intuïtieve intelligentie en Søren Kierkegaard's "Existionalisme". Dat laatste brengt Dabrowski in relatie met depressies bij HB-ers en HS-ers.

Wat kunnen we van dit boek leren ? De inzichten vanuit het fenomeen kunnen de HB-er en HS-er en de omgeving dichter bij elkaar brengen. Uiteen gezet middels een tweetal discussies met ervaringen in een breed perspectief weergegeven. Herkenning en daarmee bewustwording komt van binnenuit het individu zelf. Dat is de voornaamste stap. Daarna onze directe omgeving.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.