Doorgaan naar inhoud

's-Hertogenbosch van straet tot stroom

Cultuurhistorische studies

's-Hertogenbosch van straet tot stroom - A. van Drunen
Linnen band met stofomslag

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

's-Hertogenbosch was een van de belangrijkste steden in de Nederlanden die in de veertiende en vijftiende eeuw exponentieel groeide. Dit heeft invloed gehad op de bebouwing en het stadsbeeld. Van de woonhuizen is veel aan middeleeuwse constructies bewaard gebleven. Aan het huidige straatbeeld is niet af te lezen dat er achter de negentiende- en twintigste-eeuwse gevels nog een groot deel middeleeuwse bebouwing schuilgaat.
Sinds 1975 is in de panden waar verbouwingen plaatsvonden systematisch bouwhistorisch onderzoek gedaan. Op initiatief van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg is samen met de gemeente een project opgezet om deze omvangrijke bouwhistorische documentatie uit te werken en toegankelijk te maken. Door de gemeentelijke bouwhistoricus werd een werkmodel ontwikkeld. Alle bouwhistorische gegevens zijn per bouwblok drie-dimensionaal op tekening vastgelegd en in dit omvangrijke standaardwerk samengebracht.
’s-Hertogenbosch van straet tot stroom is de rijk geïllustreerde publieksuitgave van het proefschrift waarop de auteur promoveerde aan de Technische Universiteit Delft.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.