Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Advocaat of maffiamaat ? - P. de Vos

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Fairplay
 • ISBN:
  9789081246330
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  221
 • Genre:
  Wetenschap
 • Jaar:
  2008

Advocaat of maffiamaat ?

de wankelende rechtsstaat

Paul de Vos

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Onschuldigen worden veroordeelden en criminelen lopen vrij rond. ‘U bent advocaat. Hoe is dit mogelijk?’ krijgt de schrijver steeds vaker te horen. Ook wordt hem de vraag gesteld hoe het kan dat advocaten hun cliënten willen vrijpleiten terwijl die ‘het’ gedaan hebben en deel lijken uit te maken van criminele organisaties, die met behulp van deze slimme advocaten ongrijpbaar blijken.

Een advocaat balanceert tussen het belang van zijn cliënt die niet de gevangenis in wil en ethische dilemma’s. Pim de Vos legt in dit boek uit waarom een advocaat naar zijn mening ook dienaar is van de rechtsstaat. Dat doet hij onder meer in een essay over de zaak Moszkowicz versus Kelder.

In Advocaat of maffiamaat? legt advocaat mr. Pim de Vos aan de hand van spraakmakende zaken de spelregels van onze rechtsstaat uit. Hij schroomt er niet voor om daarover soms harde, maar genuanceerde standpunten in te nemen. Iedere betrokkene komt aan de beurt: politie, justitie, de overheid maar ook de samenleving. Dus wijzelf. Vaak met een kwinkslag in een makkelijk leesbare stijl, wat dit boek uitermate toegankelijk maakt.

mr. Pim de Vos schrijft al jaren columns en essays voor uiteenlopende bladen als De Telegraaf, AvantGarde, Reisrevue, De Contractspeler en Management Scope. Ook treedt hij regelmatig op in tv-programma’s als Vara’s Kassa en TROS Radar.
Een deel van deze columns is geactualiseerd en samen met een groot aantal nieuwe hoofdstukken in dit boek opgenomen, met als hoofdthema de spelregels van onze wankelende rechtsstaat.

In dit boek krijgt de lezer antwoord op de meest gestelde vragen: hoe ethisch is een advocaat of is hij een publiciteitsgeile geldwolf? Hoe ver mag je gaan als je jezelf tegen een dief verdedigt? Waarom wordt een verdachte die bekend heeft, vrijgesproken? Hoe zit het met rechterlijke dwalingen zoals in de Puttense moordzaak en de Schiedammer parkmoord? Zijn advocaten echt zo duur en waarom is mr. Pim de Vos advocaat geworden en met strafzaken gestopt?

Er staan beschouwingen in over vrijwel alle recente bekende strafzaken zoals die tegen Joran van der S., Willem Holleeder en de Hells Angels. Ook legt Pim de Vos uit waarom hij als advocaat van de topvoetballer Alves er ten onrechte van beschuldigd is dat hij deze speler ‘onder een getekend contract uit probeerde te lullen’. De Vos gaat tevens in op het nut van straffen en tbs, en de geloofwaardigheid van justitie.

Pim de Vos - niet voor niets advocaat van de voetbalvakbond VVCS - heeft een hekel aan vals spel. ‘Ik wil niet winnen door een Schwalbe’, de truc van de stervende zwaan waarmee mentaal zwakke voetballers een penalty proberen te versieren’, schrijft hij. De advocatuur is net als justitie gebaat bij strenge maar rechtvaardige regels voor het aanzien van de advocaat en bij advocaten die geen zaken willen behandelen die niet deugen. ‘Ik wil weer trots kunnen zijn op mijn vak.’

Dit is inmiddels het zesde boek van de auteur. Eerder verschenen bij uitgeverij Bruna De rechter en het been, De klant is koning en Achter de blinddoek van Vrouwe Justitia. Eind 2007 verschenen Fair Play - Ik wil niet winnen door een Schwalbe, een limited edition voor relaties, en Mind your step! Reis- en toerismerecht, een boek over rechten en plichten van reizigers en de reisindustrie, dat zeer goed ontvangen is en nu ook leverbaar is voor de boekhandel.

Advocaat of maffiamaat? is de eerste in de reeks Fair Play waarin in komende uitgaven o.a. zal worden ingegaan op consumentenrecht, sportrecht, medisch recht en reisrecht. Stuk voor stuk onderwerpen die de lezer boeien omdat ze ingaan op actuele onderwerpen die het publiek na aan het hart liggen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht