Doorgaan naar inhoud

Alles wat je altijd al wilde weten over monumenten en bouwstijlen

Alles wat je altijd al wilde weten over monumenten en bouwstijlen - Meindert. Stokroos, [Foto] Jan Derwig
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Bij het woord monument denken veel mensen in eerste instantie aan een kasteel, kerk of standbeeld. Of aan een gebouw met een blauw-wit schildje. Het begrip monument omvat echter meer. Ook boerderijen, fabrieksgebouwen, bunkers, bruggen, woonhuizen en begraafplaatsen kunnen monumenten zijn. Je vindt monumenten in heel Nederland, maar hoe herken je ze en wat zie je dan?
Een manier om monumenten te herkennen en te dateren is te letten op de bouwstijl. Maar de meeste monumenten zijn het product van eeuwenlang verbouwen en moderniseren waardoor gebouwen vrijwel nooit stijlzuiver bewaard zijn gebleven. Dat bemoeilijkt het herkennen van een bouwstijl en het bepalen van de ouderdom van een gebouw. Behalve een bouwstijl kunnen ook gevelstenen of jaarankers de bouwdatum van een gebouw verklappen en ook de gebruikte bouwmaterialen kunnen een indicatie zijn voor de vermoedelijke ouderdom. Bij het bekijken van interieurs stuit je op nog grotere hindernissen. Gebouwen die gebruikt worden, waarin gewoond wordt, worden voortdurend aangepast aan de nieuwste modes en technische ontwikkelingen.
Hoe in Nederland gebouwd werd gedurende een aantal eeuwen en hoe zo'n gebouw werd aangekleed en ingericht, kun je lezen in dit boek. Het helpt je op weg om erachter te komen wat je altijd al wilde weten over monumenten en bouwstijlen.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.