Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Als de werkelijkheid onbegrijpelijk wordt - Lex Wunderink

Specificaties

 • Auteur:
 • ISBN:
  9789066118430
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  97
 • Genre:
  Geneeskunde
 • Jaar:
  2007

Als de werkelijkheid onbegrijpelijk wordt

alles over schizofrenie en andere psychotische stoornissen.

Lex Wunderink

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 8,00.

Omschrijving

Als de werkelijkheid onbegrijpelijk wordt
Drs. Lex Wunderink
Schizofrenie en andere psychosen komen vaker voor dan de meeste mensen denken: een op de honderd mensen krijgt schizofrenie of een andere psychose.Schizofrenie wordt vaak in verband gebracht met 'een gespleten brein' of een 'dubbele persoonlijkheid.'.
De oorzaak wordt vaak gezocht in jeugd en opvoeding. Dit zijn allemaal misverstanden: schizofrenie is een hersenziekte. Men is vaak onvoldoende geinformeerd over psychosen en schizofrenie.
In dit boek geeft de auteur uitleg over schizofrenie en andere psychosen. Kort en bondig gaat hij in op de symptomen, wat er bekend is over de oorzaken, diagnose, behandeling en de vaak ingrijpende gevolgen van deze groep ziekten voor het maatschappelijk functioneren.
Het boek is in de eerste plaats geschreven voor mensen die zelf een psychose meemaakten of schizofrenie hebben. Goede informatie kan deze mensen helpen hun eigen manier te vinden om met hun ziekte om te gaan. Ook is dit boek een informatieborn voor de omgeving, zoals familieleden en mensen die in hun beroep te maken krijgen met mensen die een psychose of schizofrenie hebben. Een betere bekendheid kan niet allen de tijdige herkenning van deze ziekten bevorderen, maar ook veel onnodige narigheid voorkomen die ontstaat door onbegrip en misverstand in de omgang met degenen die door deze ziekten in meer of mindere mate zijn getroffen.
De auteur, drs. Lex Wunderink, was de afgelopen jaren verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij werkzaam was bij het psychosen cluster en onderzoek deed naar behandelstrategieen van eerste psychosen. Ook was hij betrokken bij de opzet van een Assertive Community Treatment team in Winschoten. Sinds kort is hij als A-opleider psychiatrie verbonden aan de GGZ Friesland.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 8,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht