Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Amsterdam - 365 stadsgezichten - Carole Denninger

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Thoth, Uitgeverij
 • ISBN:
  9789068684902
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  379
 • Rubriek:
 • Druk:
  1e
 • Jaar:
  2008

Amsterdam - 365 stadsgezichten

Carole Denninger

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd

Omschrijving

Als er een stad veelbezongen is, is het wel Amsterdam. Vanaf de zestiende eeuw is de schilderachtige stad aan het IJ door talloze kunstenaars in verf verbeeld, in vogelvlucht of in detail. De stadsgezichten kwamen tot stand in opdracht van de welgestelde elite of op initiatief van de schilders zelf, die in stemmingsvolle beelden de markantste plekken in de stad weergaven. Het specialisme van het stadsgezicht kon in Amsterdam tot grote bloei komen, met schilders als Jacob van Ruisdael, Meindert Hobbema, de gebroeders Berckheyde en Jan van der Heyden als meesters op dit vakgebied.
De vervallen schoonheid van het ‘Venetie van het Noorden’ trok halverwege de negentiende eeuw zowel binnen- als buitenlandse kunstenaars aan. Hollandse schilders als Breitner en Israels breidden omstreeks 1900 het onderwerp uit met alledaagse observaties: afbraak, bouwwerkzaamheden en verlichte pleinen en straten. Tot op de dag van vandaag blijven ook hedendaagse schilders als Frans Koppelaar en Edwin Hagendoorn gefascineerd door het leven van alledag. We kijken over hun schouders mee naar de steeds veranderende stad.
Amsterdam – 365 stadsgezichten biedt een overzicht van 365 schilderijen die een beeld geven van de stad van 1600 tot nu. De talloze locaties die verdwenen zijn of de tand des tijds hebben doorstaan worden met een korte toelichting tot leven geroepen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht