Doorgaan naar inhoud

Het belastingparadijs

Waarom hier niemand belasting betaalt - behalve u

Het belastingparadijs - Martin van Geest, Joost van Kleef, Henk Willem Smits
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Met een voorwoord van Jort Kelder

U beseft het misschien niet, maar u woont in een exotisch paradijs. En dan hebben we het niet over palmbomen, maar over het aangename Hollandse belastingklimaat. Dat wil zeggen: voor buitenlandse miljonairs en miljardairs en buitenlandse bedrijven. Google, Ikea, Starbucks, Mick Jagger, de Italiaanse maffia, U2: ze betalen in Nederland véél minder belasting dan u. Hoe kan dat?
Het belastingparadijs legt genadeloos bloot hoe de fiscale geldstromen door onze polder lopen. Welke slinkse belastingroutes zijn er in Holland? Waarom speelt Nederland een hoofdrol in veel financiële schandalen, zoals die rond Lehman Brothers en Enron? En welke Nederlanders worden op hun beurt miljonair met die vileine belastingpraktijken?
Het belastingparadijs onthult geheimen waarvan Den Haag liever had gezien dat u ze nooit had geweten.


Martin van Geest en Joost van Kleef zijn allebei financieel-economisch journalist en schrijven voor onder meer Het Financieele Dagblad, Quote, Het Parool en Nieuwe Revu. Ze waren jarenlang verantwoordelijk voor het samenstellen van de Quote 500. Henk Willem Smits is onderzoeksjournalist, tegenwoordig voor Quote en eerder voor onder andere dagblad De Pers en Het Parool. Van Kleef en Smits schreven samen De zaak Kooistra, waarvan meer dan 25.000 exemplaren zijn verkocht.




Recensies

Gemiddelde waardering

5 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.