Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Amsterdam

Amsterdam
Ongehoorde symfonie - A. Klukhuhn

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Prometheus, Uitgeverij
 • ISBN:
  9789035137523
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  272
 • Genre:
  Muziek

Ongehoorde symfonie

over de oorsprong, de geschiedenis en de filosofie van de westerse klassieke muziek

A. Klukhuhn

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 16,50.

Omschrijving

Een kenner op het gebied van de klassieke muziek _ wie wil dat nou niet zijn? In Ongehoorde symfonie legt André Klukhuhn de filosofie en oorsprong van de klassieke muziek op toegankelijke wijze bloot. Hij geeft op even komische als boeiende wijze een overzicht van de belangrijkste stromingen en tijdperken en de bijbehorende westerse componisten: van rococo en romantiek tot postmodernisme, en van Keppler en Händel tot Wagner en Orff. De betekenis van de 'kosmische harmonie', het raakvlak tussen muziek en wiskunde, loopt als een rode draad door het verhaal heen.
Het is goed mogelijk dat door het lezen van dit eerste Nederlandse overzichtswerk van de klassieke muziek het luisteren ernaar nog boeiender - of troostrijker, verheffender of ontspannener - wordt dan het altijd al was. Ongehoorde symfonie is een zeer vermakelijk en informatief boek, bestemd voor iedereen die van muziek houdt.

André Klukhuhn, scheikundige en filosoof, is een van de bijzonderste wetenschappers van Nederland. In 2003 verscheen zijn grote boek De geschiedenis van het denken, dat een heuse filosofiebestseller werd. Dit boek werd in 2008 opgevolgd door Alle mensen heten Janus, over het verbond tussen filosofie, wetenschap en kunst.

Over De geschiedenis van het denken:

'Het hoofdstuk over het fascinerende verschijnsel van de "serendipiteit" en dat over de "grote natuurwetenschappelijke theorieën" zijn een feest om te lezen. Hier is de schrijver op zijn best.' de volkskrant

'Klukhuhns soepel geschreven boek is een prima middel om kennis te nemen van de huidige stand van zaken, met name in de wetenschap, die van hem toch de meeste aandacht krijgt.' trouw

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 16,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht