Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Amsterdam

Amsterdam
Recht en vrijheid - Frank Kuitenbrouwer

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  NRC Boeken
 • ISBN:
  9789079985166
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  234
 • Genre:
  Talen
 • Jaar:
  2010
 • Illustraties:
  Ruben L. Oppenheimer

Recht en vrijheid

de burger in de knel

Frank Kuitenbrouwer

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Wat hebben dopingtests in de wielersport, de verzamelwoede van Google en de geluidscontouren van Schiphol gemeen? Ze roepen vragen op over het rechtsgehalte en de toepasbaarheid van het recht. Bepalend daarvoor is respect voor de vrijheid van de burger. Die staat niet alleen op het spel bij de grote juridische dossiers zoals euthanasie, terrorismebestrijding of de minderhedenproblematiek, maar ook bij praktische zaken als dopingtests en geluidsnormen. Frank Kuitenbrouwer analyseert aan de hand van actuele thema’s waar het recht en de vrijheid elkaar versterken of met elkaar botsen.

Recht & Vrijheid is een keuze van de beste juridische columns die Frank Kuitenbrouwer over deze thema’s schreef voor NRC Handelsblad onder de titel Lex et Libertas. Hij behandelt vooral kwesties die onderbelicht dreigen te blijven. Met name de schending van privacy en andere burgerrechten in onze digitale samenleving zit hem hoog. Recht & Vrijheid is een boek voor juristen en voor niet-juristen. Het zet juristen aan het denken over de grote thema’s in hun vak. En het geeft niet-juristen op uiterst toegankelijke wijze inzicht in de mechanismen van het recht.

Frank Kuitenbrouwer (1940) schreef meer dan dertig jaar voor NRC Handelsblad over juridische zaken. Als commentator schreef hij honderden van de ongesigneerde 'hoofdredactionele commentaren' die verschijnen onder het motto Lux et Libertas. Kuitenbrouwer studeerde rechten in Utrecht en was in 1982 de eerste winnaar van de Persprijs Jacques van Veen voor justitieverslaggeving. In 1990 was hij in Utrecht gasthoogleraar informatica en recht (Belle van Zuijlenleerstoel). Hij publiceerde in 1991 het boek Het recht om met rust gelaten te worden. Over privacy. Op de radio was hij regelmatig te horen in het legendarische programma Welingelichte kringen.


Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht