Doorgaan naar inhoud

Amsterdams mooiste straat

Amsterdams mooiste straat - P. Arnoldussen
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Nadat de lezers van Het Parool in 2006 het mooiste Amsterdamse woord hadden gekozen, was het de beurt aan de uitverkiezing van de mooiste straat van Amsterdam.
Niet alleen straten deden mee; grachten, hofjes, pleinen, dijken en dammen werden genomineerd. Duidelijk werd hoe dol Amsterdammers zijn op water; de Nieuwendammerdijk, de Amstel, de Kromboomssloot, de Groenburgwal, ze eindigden allemaal hoog. Maar de mooiste straat van allemaal bleek de moeder van de grachtengordel: de Brouwersgracht.
In Amsterdams mooiste straat is niet allen aandacht voor de pareltjes die de finale haalden, maar ook voor de genomineerden die niet tot dit selecte gezelschap behoren. Honderdvijftig straten met hun geschiedenis, met aandacht voor bekende en minder bekende bewoners, geïllustreerd met anekdotes van bewoners en bewonderaars en met foto's van Floris Lok.
PAUL ARNOLDUSSEN
Paul Arnoldussen is schrijver en journalist. Hij is onder andere samensteller van de serie Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen. Samen met Annemarie de Wildt, conservator van het Amsterdams Historisch Museum, en beeldend kunstenares Janneke Viegers, vormde hij de jury van de wedstrijd om de mooiste Amsterdamse straat.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.