Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Angstpiloot - Robert Jan Heyning

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Uitgeverij Oevers
 • ISBN:
  9789493290006
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  12,6 x 20,0 x 2,4 cm
 • Gewicht:
  312 gram
 • Aantal Pagina's:
  288
 • Rubriek:
 • Druk:
  1e
 • Publicatiedatum:
  aug 2022

Angstpiloot

Robert Jan Heyning

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 13,00. Nieuw vanaf € 21,00.

Omschrijving

Lodewijk is geboren met een angst voor nagels en aanraking. Een gebeurtenis in zijn jeugd lijkt die angst te rechtvaardigen. Sociale contacten heeft hij nauwelijks. Hij leeft in de romans die hij leest, zoals hij ook schuilde in de personages die hij ooit op het toneel vertolkte.

Zich een wereld dromend van vertrouwen, van geloof hebben in dierbare vrienden en de liefde, ontwijkt hij de werkelijkheid van alledag. Alledag ontwijkt hem echter niet: door een schuld bij de belastingdienst raakt hij vrijwel alles kwijt. Als zijn enige vriend Luigi hem voorstelt om een verlaten frietzaak in het zuiden van Italië te exploiteren, aarzelt hij niet. Ook hoopt hij zijn oude sport deltavliegen weer op te pakken. Op zijn gammele motor, met als bagage een portret van zijn grootvader en een stapel zwart geld, verlaat hij Nederland. Terwijl hij in Castello in de val loopt van de corrupte burgemeester, ontmoet hij Kat, een vrouw uit Antwerpen. Lodewijk zal zijn angsten moeten overwinnen om de liefde een kans te geven.

Angstpiloot is een liefdevolle roman over dromen, angsten, hoop, verlangens en het even zinloze als zingevende gevecht tegen onontkoombaarheid.

Robert Jan Heyning (1957) had een verhuisbedrijf met een bakfiets, verkocht langs de stoep gezet meubilair en begon een bureau voor het bedenken van product- en bedrijfsnamen. Vanaf zijn veertigste is hij verbonden aan het Noord Hollands Toneel. In 2021 verscheen bij Oevers zijn debuutroman Harlekijn:

‘Wat een boek! Robert Jan Heyning is een vaardige schrijver. (…) gevoelig, eerlijk, wreed soms. Het maakte diepe indruk op me.’
- Grietje Braaksma, boekhandel Broese

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 13,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 21,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht