Doorgaan naar inhoud

De Franken en het Christendom (550-850)

een rechte lijn

De Franken en het Christendom (550-850) - Pierre Trouillez
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De wereld van de Frankische Kerk heeft tot vandaag dikwijls te lijden onder een negatieve perceptie: langharige Merovingers zaaiden ruzie en geweld. De culturele wereld zat op een roetsjbaan van verval en verloedering. Het christendom werd besmet door heidense gewoonten...

Pierre Trouillez toont de historische werkelijkheid zo correct mogelijk: de minpunten van de Frankische Kerk worden niet verdoezeld, maar tegelijk doet hij recht aan de positieve bijdrage tot het religieuze en culturele leven.

In het boek maakt men kennis met een bonte groep figuren en een aantal verrassende historische wendingen, met stukjes schandaalkroniek en bladzijden over volhardende inzet voor de authentieke geloofsbeleving. Het meest verrassende is wellicht dat men vanaf Clovis tot de Karolingische tijd een rechtstreekse lijn kan trekken naar de bewustwording van het Europese gevoel. Als men Karel de Grote de 'Vader van Europa' kan noemen, dan moet men eraan toevoegen dat de Frankische Kerk de voorwaarden voor deze eretitel heeft geschapen.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.