Doorgaan naar inhoud

Fysica voor beeldvorming en radiotherapie

Fysica voor beeldvorming en radiotherapie
Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Eén van de boeken uit de serie Leerboeken voor radiologisch laboranten

Omschrijving

Fysica voor de medische beeldvorming is een deel uit de serie leerboeken voor radiologisch laboranten. Deze serie van in totaal zeven leerboeken is ontwikkeld als gezamenlijk project van de Raad Beroepsopleiding Radiologisch Laboranten (BRL), de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Radiologisch Laboranten (VORL) en Elsevier gezondheidszorg.

De stralingsfysica is het vakgebied dat zich bezighoudt met de fysische aspecten van zowel straling als radioactiviteit. Na de behandeling van belangrijke begrippen uit de atoom- en kernfysica, komen de wisselwerkingsprocessen, het kwantificeren van de stralingsdosis (dosimetrie) en het verschijnsel radioactiviteit aan de orde. In het laatste hoofdstuk wordt de toepassing van zware deeltjes voor radiotherapie beschreven.

Fysica voor de medische beeldvorming is behalve voor radiologisch laboranten in opleiding ook bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiële) opleiding hebben afgesloten. Het niveau van de inhoud van dit boek komt overeen met het niveau stralingsveiligheid 4A, waarvan de kaders in de Kernenergiewet zijn weergegeven. Dientengevolge vormt het boek ook een goede introductie voor hen die zich willen voorbereiden op de opleiding stralingsveiligheid niveau 4B en 3, zoals medisch nucleair werkers, al dan niet in opleiding, radiodiagnosten, nucleair geneeskundigen, klinisch fysici, biologen, biochemici en apothekers.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.