Doorgaan naar inhoud

Gezichten

Gedichten

Gezichten - Mark Insingel, Tom [Voorwoord van Deel
Losbladig in plexi-cassette

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

1ste uitgave van deze bijzonder vormgegeven bloemlezing. Verschenen in een oplage van 250 ex. waarvan 175 in colofon genummerd en gesigneerd.
In 2000, het jaar waarin Mark Insingel 65 wordt, verschijnt deze bijzondere selectie uit zijn dichterlijk oeuvre. De bundel bevat 63 gedichten die in de loop der jaren extra aandacht hebben gekregen door opname in een bloemlezing, door tentoonstellingen, poëziefestivals, uitgave op poster, ansichtkaart of T-shirt, door vertaling, bespreking of studie. Zo bezien is Gezichten de keuze van de lezer. Alleen een het gedicht Aan de Nederlandse Taal werd niet eerder gebundeld.
Veel van deze gedichten zijn ook aparte ‘gezichten’. Vanwege dit visuele en grafische aspect zijn de gedichten, gedrukt op kunstdrukpapier op het vierkante formaat van 30 x 30 cm, losbladig verzameld in een transparante cassette die tevens geschikt is als ‘wissellijst’. Het colofonblad is door de auteur genummerd en gesigneerd.
De cassette bevat teven het tekstkatern We maakten zulke mooie dingen, waarin Tom van Deel het werk van Insingel indringend voorstelt: "Zijn gedichten zijn voor het oog te zien (…) Insingel is zicht geod bewust van het feit dat taal niet alleen betekenis heeft, maar ook klank en vorm, vandaar dat hij in zijn teksten de muzikale en beeldende kant van woorden benut. (…) Hun schoonheid is gelegen in hun constructie, hun vorm, en die is hier tot in de puntjes doordacht en bedoeld. (…) Het resultaat is een taallichaam dat zo gedegen in elkaar zit dat het een grote houdbaarheid heeft en minder kwetsbaar is dan de mens die het heeft gemaakt. (…) De intense zuiverheid die hij aan zijn werk meegeeft zorgt voor een stehetische ervaring van de eerste orde."


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    In de knipscheer
  • ISBN:
    97890626547
  • Bindwijze:
    Losbladig in plexi-cassette
  • Druk:
    1
  • Jaar:
    2000
  • Illustraties:
    visuele poëzie / visual poetry
  • Impressie:
    175 + 75 ex.
  • Plaats:
    Haarlem
  • Rubriek:

Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.