Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Antwerpen

Antwerpen
Waarover ik praat als ik over hardlopen praat - Haruki Murakami

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Atlas Contact, Uitgeverij
 • ISBN:
  9789045013473
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  204
 • Genre:
  Romantische fictie
 • Jaar:
  2009

Waarover ik praat als ik over hardlopen praat

Haruki Murakami

Beoordeel dit boek ook!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.

Omschrijving

In 1982 verkocht Murakami zijn jazzclub om zich geheel aan het schrijven te wijden. Hij begon toen ook met hardlopen om zijn conditie op peil te houden. Een jaar later al rende hij van Athene naar Marathon. Nu onderzoekt hij – na tientallen wedlopen, triatlons en een groot aantal door de kritiek bejubelde boeken – de invloed die de sport heeft gehad op zijn leven en op zijn werk.

Murakami doet openhartig verslag van zijn training, zijn reizen en belevenissen gedurende de voorbereiding op de New York City Marathon van 2005. Hij beweegt zich tussen de Jingu Gaien in Tokyo, waar hij zijn krachten meet met een Olympiaveteraan, en een rivieroever in Boston, waar hij het moet afleggen tegen een groep jonge vrouwen. Vanuit het perspectief van de sport gunt hij de lezer een blik op de meest uiteenlopende zaken: van het eureka-moment toen hij besloot schrijver te worden, zijn grootste triomfen en teleurstellingen tot aan zijn passie voor oude lp’s en de confrontatie met zijn eigen grenzen.

Waarover ik praat als ik over hardlopen praat is beurtelings grappig en ontnuchterend, speels en filosofisch. Een feest voor de fans van deze gevierde, maar zeer teruggetrokken schrijver én voor het explosief groeiende aantal liefhebbers van de langeafstandsloop.

'Aanstekelijke memoires van een hardlopende schrijver.' – Het Parool

'Geen schrijver, geen hardloper is ooit op het idee gekomen om zijn eerste marathon te laten gaan van Athene naar Marathon, om zo terug te rennen in de geschiedenis naar het vertrekpunt van de marathon. Het verslag van deze eenzame race op het desolate parcours van Athene’s voorsteden behoort tot de meest indrukwekkende literatuur over hardlopen die ik ken. […]Met zijn verslag zoekt Murakami niet de heroïek van de grote winnaars. Fijnzinnig en met een verkwikkende zelfspot brengt hij wel een ode aan een vorm van doorzettingsvermogen die een hoogst persoonlijk geluk voortbrengt.' – Henk Pröpper, de Volkskrant

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

5 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht