Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Antwerpen

Antwerpen
Verliefde vrouwen - D.H. Lawrence

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Athenaeum
 • ISBN:
  9789025368067
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  14,4 x 22,5 x 3,8 cm
 • Gewicht:
  811 gram
 • Aantal Pagina's:
  576
 • Publicatiedatum:
  feb 2011

Verliefde vrouwen

D.H. Lawrence

Beoordeel dit boek ook!
Hardback   Nieuw vanaf € 39,99.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

' I know dirt when I smell it', zei een criticus in 1921 over het pas verschenen Verliefde vrouwen, hoewel hij een gekuiste versie onder ogen had gekregen. Onder druk van zijn uitgever, die bang was voor vervolging, wijzigde Lawrence een aantal scènes waaraan de preutse Britse lezer aanstoot zou kunnen nemen. Negentig jaar later verschijnt nu eindelijk een Nederlandse vertaling van het werk zoals Lawrence het bedoeld had.

De twee zusters Ursula en Gudrun Brangwen wonen samen in een ingeslapen mijnstadje in de Britse Midlands. In de openingsscène van de roman verklaren ze zich fervente tegenstanders van het huwelijk. Hoe man en vrouw relaties met elkaar aanknopen (en hoe verkeerd dat kan aflopen) vormt de belangrijkste rode draad in Verliefde vrouwen.

D.H. Lawrence beschouwde de roman als zijn beste werk. Hij schreef verschillende versies van het boek. In 1920 werd het voor het eerst gepubliceerd in Amerika; de eerste Britse druk verscheen een jaar later.


Uit de pers:
‘Verliefde vrouwen van D.H. Lawrence is geen klassieke roman noch een literaire beschouwing over het leven en de liefde, maar is een boek waar de levens- én liefdeslust zelf van de bladzijden spat. Lawrence wil de afstand tussen de taal en de ervaring zo klein mogelijk maken; hij wil niet beschrijven, maar oproepen en voelbaar maken. Het resultaat is een uitermate geslaagd huwelijk tussen vorm en inhoud, tussen het dionysische en het apollinische, en daarmee is Verliefde vrouwen zijn meest Nietzscheaanse roman.’ - Joke J. Hermsen

"Door de uitgewerkte manier waarop Lawrence die verschillende decors oproept, worden de vier hoofdpersonen ingebed in iets groters, een aardse wereld die door het gebruik van symbolen en archetypische scenes soms mythische proporties aanneemt.' - NRC Handelsblad

'een uitstekende nieuwe vertaling van Barbara de Lange.' - NRC Handelsblad

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 39,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

5 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht