Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

De Slegte Antwerpen

Antwerpen

Handschrift ongepubliceerd scenario Hugo Claus

Handschrift ongepubliceerd scenario Hugo Claus

‘Dag Dokter’, een ongepubliceerd scenario van Hugo Claus voor een film van Ate de Jong uit 1978, geproduceerd door Fons Rademakers met o.a. Monique van de Ven en Derek de Lint, is te koop bij De Slegte. Het is één van de toppers uit de nieuwe catalogus van het antiquariaat waarin naast speciale uitgaven Nederlandse literatuur ook handschriften en brieven van o.a. Tom Lanoye, Stijn Streuvels, Gaston Burssens en Roger Raveel.

Het handschrift van ‘Dag Dokter’, een tachtigtal met zwarte pen beschreven vellen, werd ingebonden door een privéverzamelaar die van filmmaker Ate de Jong ook toelichting kreeg: “Het origineel idee van Dag Dokter was ooit gebaseerd op mijn ervaringen. (…) Hugo heeft (…) op aanraden van Fons Rademakers [een eerste scenario] gelezen en daarna in 3 weken bewerkt. De veranderingen waren ingrijpend wat betreft situatie en handeling, mar niet qua personages. Ik denk dat Hugo’s script zeker 80% van het uiteindelijk verfilmde script uitmaakt.”

De catalogus bevat meer handschriften van Claus, o.a. een versie van Reconstructie, de Cuba-opera die Claus schreef in samenwerking met Harry Mulisch, en een 10 pagina typoscript met een afwijkende versie van Omtrent Deedee uit 1963.
Het handschrift wordt te koop aangeboden op de Internationale Antiquarenbeurs in Mechelen die gehouden wordt vrijdag 12 t.e.m. zondag 14 december.

Catalogus te verkrijgen bij Antiquariaat De Slegte Wapper Antwerpen. U kunt de catalogus ook downloaden