Doorgaan naar inhoud

Argumentatie

inleiding in het analyseren en beoordelen van betogen

Argumentatie - F.H. van Eemeren, A.F. Snoeck-Henkemans
Paperback
Tweedehands vanaf 27,50

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
27,50
Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
27,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dit boek leert je stap voor stap waar het nu eigenlijk om gaat bij argumentatie. Helder geschreven en heel praktijkgericht.

Waarom kiezen voor Argumentatie?

*overzichtelijk en toegankelijk;
*heldere uitleg, handige samenvattingen en relevante oefeningen;
*veel extra les- en studiemateriaal online.

Argumentatie is erop gericht standpunten op een redelijke manier te verdedigen. Dat gebeurt zowel in informele gedachtewisselingen als in politieke debatten, juridische pleidooien en zakelijke betogen. Argumentatie is niet alleen belangrijk voor je individuele meningsvorming, maar ook voor het oplossen van onenigheid en het nemen van verantwoorde beslissingen.

Dit boek behandelt systematisch en grondig alle onderdelen van het analyseren, beoordelen en presenteren van argumentatie. Je leert eerst een meningsverschil te identificeren. Vervolgens leer je achtereenvolgens hoe je een betoog analyseert, beoordeelt en houdt. Het boek is geschreven in een duidelijke, argumentatieve stijl en bevat allerlei aansprekende praktijkvoorbeelden. Hierdoor gaat de theorie echt leven. Aan het eind van ieder hoofdstuk vind je een samenvatting. Erg handig bij je tentamenvoorbereiding!

In deze vijfde editie zijn twee nieuwe hoofdstukken opgenomen: 'Strategisch manoeuvreren' en 'Conventionalisering van communicatieve activiteitstypen'. Hoofdstuk 9: 'Schriftelijk argumenteren' en hoofdstuk 10: 'Mondeling argumenteren' zijn van het leerboek naar de website verplaatst. Verder zijn aan deze uitgave nieuwe oefeningen met uitwerkingen toegevoegd. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website kun je de hoofdstukken over schriftelijk en mondeling argumenteren uit de vorige editie terugvinden.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.