Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
De smaak van de vrijheid - Bob Mendes
De smaak van de vrijheid - Bob Mendes

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Manteau thriller
 • ISBN:
  9789060914243
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  14,5 x 22,0 x 4,5 cm
 • Gewicht:
  717 gram
 • Aantal Pagina's:
  400
 • Genre:
  Literatuur

De smaak van de vrijheid

Bob Mendes

Beoordeel dit boek als eerste!

Omschrijving

BOB MENDES
Een emotioneel geladen roman over de verboden liefde tussen een vijftienjarige gevangene van een concentratiekamp en een tien jaar oudere boerin die hem helpt bij zijn spectaculaire ontsnapping uit het kamp.
De smaak van vrijheid vangt aan in 1985 in Weimar, tijdens een galadiner ter ere van een Duits industrieel die zich bij-zonder heeft ingezet voor de vrijheid en de democratie. Een van de genodigden is Megin Friedmann, een overlevende uit Buchenwald. De mensen die hij er ontmoet en de gesprekken die hij met hen voert, brengen hem terug naar de laatste dagen van de oorlog en zijn ontsnapping uit het kamp.
Wanneer in april 1945 het Amerikaanse leger oprukt in de richting van Buchenwald, smeedt de SS plannen om de overblijvende gevangenen op dodentransport te zetten of ze uit te roeien. De vijftienjarige Megin is een van hen. Hij is tewerkgesteld in een van de omliggende boerderijen van de SS. Daar leert hij Karla kennen, een vijfen-twintigjarige oorlogsweduwe. Met haar beleeft hij een korte, gepassioneerde idylle. Wanneer Karla verneemt wat de SS met de gevangenen voorheeft, riskeert zij haar leven om Megin te helpen ontsnappen, samen met twee anderen. De vier komen midden in het oorlogsgeweld terecht. Trouw, liefde, lafheid en haat vechten om voor-rang. Pas veertig jaar later op het galadiner zal Megin meer te weten komen over het lot van de anderen. En uiteindelijk ook over zichzelf...
Bob Mendes geldt in ons taalgebied als de meester van de faction: spannende boeken met een hoge werkelijkheidsgraad. Voor twee van zijn romans kreeg hij De Gouden Strop, de belangrijkste onderscheiding voor Nederlandstalige spannende boeken: voor de spionageroman Vergelding, in 1993, en voor het Midden-Oosten-epos De kracht van het vuur, in 1997. Zijn boeken en verhalen verschenen ook in de VS, Duitsland, Tsjechi Spanje en Japan.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Gent
3
€ 24,99 € 5,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht