Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Alle verhalen tot nu toe

Henk Romijn Meijer

Henk Romijn Meijer (1929 - 2008) was een van de grote stilisten van onze literatuur. Zijn debuut Consternatie werd in 1954 bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs. In de decennia daarna publiceerde hij essays en romans die een enthousiast kritisch onthaal kregen, maar hij ontpopte zich toch vooral als een grootmeester van het korte verhaal; van 1954 tot 2004 verschenen tien verhalenbundels van zijn hand.

Of hij nu schrijft over schoolkinderen in Melbourne, over intellectuelen en kunstenaars in Amsterdam, schrijvers op tournee in Groningen, of over boeren en honden op het Franse platteland - Romijn Meijer observeert ze vol humor, en tegelijk met de Lichte distantie waarom hij bekend is. Zijn verhalen bewegen zich op elegante wijze tussen satire en melancholie, die zich bij Romijn Meijer soms zo hecht met elkaar verweven dat ze vrijwel niet van elkaar te onderscheiden zijn. Binnen de Nederlandse naoorlogse Literatuur, getekend door calvinisme en doem, neemt hij daarmee een unieke plaats in.

In Alle verhalen tot nu toe, wat door zijn dood in januari 2008 zijn laatste boek werd, zijn voor het eerst alle verhalen van Henk Romijn Meijer in één band bijeengebracht.

Bekijk de volledige omschrijving

Beschikbaar als: