Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Roderick Nieuwenhuis

Een simpel leven van Roderick Nieuwenhuis past perfect bij de hedendaagse trend van minimalisme. Al in het oude Griekenland werd het streven naar een eenvoudig leven gezien als tegengif voor de vermeende corrumperende werking van welvaart en decadentie.

Eenvoud stond voor puurheid, waarheid en soberheid. In onze huidige consumptiemaatschappij komt dit idee terug in het verlangen naar een tiny house in de bossen, in #vanlife, minimalisme en het ontspullen van Marie Kondo. Waar komt ons eeuwenoude verlangen naar eenvoud vandaan? Brengt eenvoud werkelijk een zuiverder en beter leven tot stand? Wat is eenvoud precies en heeft het, als we kijken naar de vele manieren waarop de term door de mens is geïnterpreteerd, ons eigenlijk wel iets te bieden?

In Een simpel leven gaat journalist en historicus Roderick Nieuwenhuis op zoek naar wat eenvoud ons kan brengen. Aan de hand van het werk van schrijvers, filosofen, architecten en denkers gaat hij na wat er zo aansprekend is aan minimalisme en ontspullen, aan ongerepte natuur en authenticiteit. Wat gebeurt er eigenlijk met ons als ons leven minder complex wordt?

Algemene informatie

  • Naam:
    Roderick Nieuwenhuis

Overzicht boeken Roderick Nieuwenhuis