Doorgaan naar inhoud

Balans en toekomst van de sociologie

Balans en toekomst van de sociologie - Godfried Engbersen
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Overzicht van het sociologisch onderzoek in Nederland verkent tevens de mogelijkheden voor toekomstig onderzoek

De belangstelling voor sociologie groeit weer. Ondanks de vele vooroordelen heeft de sociologie heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een volwaardige wetenschap. Sociologen richten zich vaak op maatschappelijke onderwerpen waar veel mensen mee te maken hebben en die veel besproken worden. Hun onderzoek levert kennis op die onder de oppervlakte duikt en achtergronden biedt voor discussie.
'Balans en toekomst van de sociologie' biedt een overzicht van het sociologisch onderzoek in Nederland en verkent de mogelijkheden voor toekomstig onderzoek. Daarbij komen de uiteenlopende onderzoekstradities binnen de sociologie uitgebreid aan bod. Er is aandacht voor een empirisch-analytische sociologie, een interpretatieve sociologie geïnspireerd op de geesteswetenschappen en een sociologie die zich richt op beleid, bestuur en organisatie. De auteurs beogen om op deze manier een samenhangend beeld te presenteren van ontwikkelingen in de Nederlandse sociologie.

Met bijdragen van: Wout Ultee, Paul Schnabel, Nico Wilterdink, Jan Willem Duyvendak, Gabriël van den Brink en Frans Leeuw.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.