Doorgaan naar inhoud

Balans in je leven

totale gezondheid van lichaam en geest

Balans in je leven - Deepak Chopra
Gekartonneerd
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Welk lichaamstype hebt u: 'vata', 'pitta' of 'kapha'? Deze vraag staat centraal in het eerste deel van dit boek over ayurvedische geneeskunde. Om volkomen gezond te kunnen worden is het allereerst noodzakelijk er achter te komen welke constitutie u van huis uit heeft, welk type u bent. Gewapend met deze inzichten kunt u bijvoorbeeld begrijpen waarom u zo verzot bent op augurken of waar uw voorkeur voor honing vandaan komt.

Ook komt u er achter waarom u altijd last heeft van koude voeten en uw partner daarentegen altijd klaagt over de warmte. Verder begrijpt u waarom de een altijd zo hard van stapel loopt en de ander eerst de kat uit de boom kijkt.

Ziekte, zo stelt Chopra, berust op een verstoring van evenwicht tussen de drie dosha's: vata, pitta, en kapha,' kwaliteiten' die volgens het ayurvedische mensbeeld in een bepaalde mengeling in ons aanwezig zijn. Genezing betekent dus het tot stand brengen van een voor onze persoon uniek evenwicht tussen de dosha's, waardoor we zowel psychisch als lichamelijk beter in balans en meer in harmonie met onszelf zullen komen.

Dit boek geeft een overzicht van de rijke schakering aan mogelijkheden die de ayurvedische arts door de oude traditie worden aangereikt of die op basis van universitair onderzoek, dat in India nog steeds wordt verricht, zijn ontwikkeld, om dat evenwicht te herstellen. Ayuerveda werkt behalve met verfijnde diagnostische methoden, reinigingskuren, voedings- en dieetadviezen en speciale kruidenpreparaten ook met meditatietechnieken. die de uitwerking van de lichaamsgerichte behandeling nog blijken te versterken.

De arts Chopra, die eerder het begrip quantum-genezing introduceerde, heeft met dit boek niet alleen een zeer deskundige, maar ook buitengewoon prettig leesbare en boeiende handleiding geschreven, die iedereen enthousiast zal maken voor de - bij uitstek holistische - ayurvedische geneeskunst.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.