Doorgaan naar inhoud

Bergplaas

een verhaal - de relatie tussen mensen en natuur

Bergplaas - Irene van Lippe-Biesterfeld
Hardcover
Vanaf 9,90

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop VoordeelboekWeb only

Centraal Magazijn
19,95  9,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Omschrijving

Inspirerend voor iedereen met interesse in natuur, filosofie en duurzaamheid. Het persoonlijke verhaal van Prinses Irene. Met een voorwoord van Claudia de Breij.

Midden in Zuid-Afrika ligt de halfwoestijn de Karoo. Ruim 15 jaar geleden kocht Irene van Lippe-Biesterfeld hier een gebied van ruim 5000 hectare. Ze zette zich in voor herstel van de oorspronkelijke natuur, en ontwikkelde ook initiatieven waarmee ze mensen hun relatie met de natuur wil laten ontdekken.

'Bergplaas' is haar persoonlijke verhaal over deze bijzondere plek. Met inspirerende teksten, afgewisseld met schitterende landschapsfotografie, authentieke dagboekfragmenten en eigen tekeningen, beschrijft ze de totstandkoming van Bergplaas, de pijnlijke confrontaties, de gevolgen van natuurgeweld maar vooral de schoonheid en puurheid van het harde Zuid-Afrikaanse landschap.

Prinses Irene laat de lezer nadenken over hoe wij omgaan met de aarde, wat duurzaamheid betekent, en verwoordt haar visie op de relatie tussen de mens en zijn of haar omgeving. In haar persoonlijke levensfilosofie staat het onderwerp 'verbinding' centraal.

Een inspirerend boek voor iedereen met interesse in natuur, filosofie, spiritualiteit en persoonlijke groei.

"Verdeeldheid ís er al; die hoef ik niet te versterken. Ik zoek naar iets wat we samen hebben, wat we samen kunnen. En ik zoek mensen die me daarbij inspireren. Mensen die de moed hebben om anders te zijn. Om te veranderen. Mensen die denken 'dit moet anders kunnen' en het dan ook doen..." - uit het voorwoord van Claudia de Breij

"Verliefd worden op 'een plek op Aarde'. Overleven als pionier in alle heftigheid van een veranderend klimaat. Met wilde dieren, diverse mensen en culturen. Van daaruit een omgeving opbouwen voor wie zichzelf in relatie tot de natuur wil helen. Een bijzonder levenswerk" - Sylvia Borren, directeur Greenpeace NL

"... een kans om mensen de eigen plaats te laten ervaren in de grote symfonie van het leven." - Prinses Irene

Irene von Lippe-Biesterfeld is een voorvechter van het herstel van de relatie tussen mens en natuur. Ze startte o.a. het NatuurCollege en Stichting NatuurWijs en geeft trainingen in Nederland en Zuid-Afrika. Eerder schreef ze onder meer 'Dialoog met de natuur', 'Leven in verbinding - Prinses Irene in gesprek met prof. dr. Matthijs Schouten over mens-zijn' en 'Aarde ik hou van jou'.

Tags: mens en natuur, filosofie, duurzaamheid, spiritualiteit en persoonlijke groei


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    KNNV
  • ISBN:
    9789050115742
  • Bindwijze:
    Hardcover
  • Afmetingen:
    20,7 x 24,5 x 2,3 cm
  • Gewicht:
    1031 gram
  • Aantal Pagina's:
    208
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    September 2016
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.