Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Bevrijd en gebonden - Pierre Trouillez

Specificaties

Bevrijd en gebonden

De kerk van Constantijn (4de-5de eeuw na Christus)

Pierre Trouillez

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Bevrijd en gebonden
De Kerk van Constantijn
(4de-5de eeuw n. Chr.)
Hoe is een gelovige gemeenschap van miljoenen christenen ooit kunnen ontstaan uit een groep van twaalf apostelen en een handvol volgelingen? Een fascinerende vraag.
Pierre Trouillez begeleidt ons in de zoektocht naar het antwoord. Na drie eeuwen overleven als marginale en vaak verdachte religieuze groep, begint de christelijke Kerk vanaf 313 aan haar veroveringstocht van de hele maatschappij. Keizer Constantijn doet aan positieve discriminatie: er worden muntstukken geslagen met Christusafbeeldingen, kerken verrijzen, geestelijken moeten niet langer gemeenschapsdiensten uitvoeren, de georganiseerde liefdadigheid is een feit... Het religieuze beleid van Constantijn kan men best kwalificeren als een van de grootste verrassingen in de geschiedenis.
Maar er is ook een keerzijde aan de medaille: de Kerk kan de liefdevolle gemeenschap van broeders en zusters niet realiseren in een samenleving waar de verruwing groeit door armoede en uitsluiting. Konkelende clerici en ethisch lakse gelovigen brengen de christelijke gemeenschap in diskrediet.
Bevrijd en gebonden. De kerk van Constantijn (4de-5de eeuw n.Chr.) brengt een wervelend totaalbeeld van de wellicht belangrijkste scharnierperiode uit onze westerse geschiedenis.
PIERRE TROUILLEZ is doctor in de Godgeleerdheid en docent Kerkelijke Oudheid en Dogmatiek. Bevrijd en gebonden. De Kerk van Constantijn (4de-5de eeuw n.Chr.) is het vervolg op het succesvolle Van Petrus tot Constantijn. De eerste christenen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht