Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Bij de Vlaamse luchtafweer - Dries Timmermans

Specificaties

Bij de Vlaamse luchtafweer

een Vlaamse jongen van 18 diende bij de Duitse Luftwaffe 1942-1945

Dries Timmermans

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Vanaf € 7,90.

Omschrijving

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog telt Belgiƫ negen miljoen inwoners en meer dan 400.000 dossiers tegen collaborateurs. Een van hen was Dries Timmermans. In 1942, amper achttien jaar oud, meldt hij zich vrijwillig aan bij de Duitsgezinde Flakbrigade, een zelfstandige en Nederlandstalige luchtafweereenheid.

In 1944, toen de oorlog voor Duitsland al bijna verloren leek, trekt Timmermans samen met zijn eenheid naar Duitsland, waar ze ingezet worden tegen de geallieerde bommenwerpers. Hun dagen waren gevuld met loodzware trainingen en gevechten, dagelijks kregen ze te maken met dood, vernieling en honger. Aan het eind van de oorlog blijven deze mannen verweesd en gedesillusioneerd achter en moeten ze hun plaats zoeken in de maatschappij die hen voor hun collaboratie veroordeelde.

Nu zeventig jaar later blikt Timmermans terug op die turbulente periode van zijn leven. Hij probeert geen excuses te zoeken voor zijn militaire collaboratie, maar vertelt verrassend eerlijk en oprecht over zijn tijd in Duitsland. Zijn verhaal wordt gekaderd in het breder verhaal van collaboratie tijdens de oorlog.Een indrukwekkende getuigenis voor iedereen met een brede interesse in de Tweede Wereldoorlog.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Leuven
4
€ 27,50 € 7,90
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht