Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Blauwe Engelen & Rode Duivels - C. van Gestel, P. van der Meer
Blauwe Engelen & Rode Duivels - C. van Gestel, P. van der Meer

Specificaties

Blauwe Engelen & Rode Duivels

C. van Gestel, P. van der Meer

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback

Omschrijving

De Blauwe Engelen en Rode duivels, de NS-dieseltreinen uit de jaren vijftig en zestig, roepen nog immer gevoelens van romantiek en nostalgie op bij menig spoorwegliefhebber. Dit boek geeft een compleet beeld van de ontwikkelingen en lotgevallen van dit roemruchte materieel en toont het op de mooiste trajecten van Nederland.
In de tijd van de rationalisering van het Nederlandse spoorwegbedrijf blijft de hang naar de nostalgie rond de dieseltreinen voortbestaan. De rust, het platteland, de uitstraling van oude stationsgebouwen, de lage perrons, de klassieke beveiliging en de schier onbegrensde mogelijkheden om te fotograferen, wie verlangt er niet naar?
Slechts eens, soms tweemaal per uur vervolmaakt een ro(n)kende en stinkende diesel dit idyllische beeld, het uiterste vergend van het geduld van een fotograaf. Gelukkig hebben degenen die meewerkten aan de totstandkoming van dit boek zich daardoor niet laten weerhouden. Al met al reden genoeg om in dit boek in woord, maar vooral in beeld, een reis door de tijd te maken en daarmee de sfeer van de diesellijnen van weleer te laten herleven. Gezien de nauwe samenwerking gedurende ruim 25 jaar tussen de Blauwe Engelen en de Rode Duivels is ervoor gekozen deze gezamenlijk in één boek onder te brengen.
Per materiaalsoort zal ingegaan worden op de totstandkoming, de uitvoering en de bediening. Ook zaken als onderhoud, renovatie, lotgevallen, afvoer en sloop komen aan bod. Daarna volgt een beschouwing over de inzet van deze stellen in de loop der jaren, behandeld per regio en per baanvak. Het tekstgedeelte wordt afgesloten met enkele tabellen, waarin de meest relevante gegevens van deze materieeltypen per stel zijn samengevat.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht