Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Bob Evers - Rumoer in een rustgebied - Peter de Zwaan

Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Bookora
  • ISBN:
    9789462550278
  • Bindwijze:
    MP3 (luisterboek)

Bob Evers - Rumoer in een rustgebied

Bob Evers deel 50

Peter de Zwaan

Beoordeel dit boek als eerste!
Luisterboek (MP3) (luisterboek)

Omschrijving

De jacht op Jack Vendike, wiens oplichterijen in Florida leidden tot ontwrichting van een Schateiland, de entering van een piratenschip en een veldslag op een minigolfbaan, wordt in dit boek voortgezet in... Duluth, Nederland. Maar waar ligt Duluth?

Bob Evers, Jan Prins en sproetenkoning Arie Roos gokken erop dat De Lutte wordt bedoeld, een dorp in Overijssel. Bob neemt er een kijkje en maakt kennis met een Helhond en met de praktische werking van de chaostheorie die achtervolgingen en kloppartijen tot gevolg heeft. In tussentijd leeft Jan zich uit in een internetcafé, waar hij door een handige barman voor enkele euro´s wordt getild, en scharrelt Arie Roos een camper op die half Noord-Holland in rookwolken hult.

Op Texel maakt Arie een afspraak met de oude baas van Vendike en ervaart dat die baas voor geen millimeter deugt. De man speelt een geheel eigen spelletje en de gevolgen daarvan zijn indrukwekkend. In een stiltegebied vallen schoten, ontsnappen hangbuikzwijnen en neemt Bob een duik in een regenton waarna hij wordt gekidnapt. Terwijl Jan en Arie afrekenen met hun tegenstanders zit Bob opgesloten in een sauna die zich in een pakhuis bevindt dat er van buiten uitziet als een fort. Hij is daar in het gezelschap van...

Vendike en krijgt de man aan de klets. Vendike is een nazaat van iemand die alle liefhebbers van de Bob Evers-serie maar al te goed kennen. De finale van het verhaal speelt zich af in een plaats die een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van de reeks die met vijftig delen een jubileumlengte heeft bereikt.

Bob Evers, de serie
De Bob Evers-serie is een serie boeken over drie jongens: Jan Prins, Arie Roos en Bob Evers. Het eerste boek, geschreven door Willy van der Heide (1915-1985), verscheen in 1949. De serie wordt voortgezet door Peter de Zwaan (1944) en bestaat inmiddels uit meer dan vijftig delen. Van de boeken uit de Bob Evers-serie werden in de loop der jaren meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

Dik rood slim sproetenmonster Arie Roos kletst zich overal uit en geeft geld uit alsof het confetti is. Hij verdient het dan ook als water. Jan Prins is zó zuinig, dat hij op Carnaval met confetti omgaat alsof het geld is. Hij kletst zich altijd hopeloos vast. Technisch slimme aap van een Amerikaan Bob Evers snapt niks van de lappendeken van landen die Europa heet.

Samen beleven zij tal van avonturen, waarbij spanning en humor een zeer belangrijke rol spelen. De avonturen spelen zich af in Europa, Amerika, de Stille Zuidzee, Azië en Afrika, en gaan over gestolen schatten, valse dollars, de erfenis van een zonderling, illegale immigranten... teveel om op te noemen.

Inhoud
1. Over het leggen van luren en een handig handeltje
2. Bob en de chaostheorie
3. Speurtocht naar Van den H. en supscharrelaar B.
4. Een Helhond in een helledorp
5. Onlusten in het Lutterzand
6. Botsingen in een rustgebied
7. Een saunaverhaal over obligaties en oude aandelen
8. Ruilmiddel voor Bob, maar waar is-ie?
9. Hoe zetten we Block voor het blok?

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Vestiging
Prijs
Niet beschikbaar

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht