Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Bob Hanf -

Specificaties

 • Uitgever:
  Waanders
 • ISBN:
  9789040083396
 • Aantal Pagina's:
  160
 • Rubriek:
 • Druk:
  1

Bob Hanf

veelzijdig kunstenaar

Beoordeel dit boek als eerste!
 Vanaf € 6,90.

Omschrijving

Bob Hanf 1894-1944 geniet enige bekendheid als schrijver. Zijn Mijmeringen over de Nachtzijde van het Leven - verschenen in de jaren veertig van de vorige eeuw bij uitgeverij De Bezige Bij- schetsen briljant de beklemmende sfeer van Amsterdam tijdens de Duitse bezetteng. Gerrit Komrij bracht dit werk opnieuw onder de aandacht in zijn bloemlezing van Nederlandse poëzie.
Van Toke van Helmond verscheen in 1918 een eerste levensbeschrijving van Hanf in de serie De Engelbewaarder. Daaruit bleek al dat Hanf nog veel meer in zijn mars had. Behalve schrijver was hij ook beeldend kunstenaar, violist en componist.
Voor het eerst wordt nu het complete oeuvre van Hanf belicht door drie specialisten. De kunsthistoricus Wim van der Beek beschrijft Hanfs beeldende werk, de kafka-kenner en literatuurwetenschapper Niels Bokhove neemt Hanfs gedichten, toneelwerk, fimscript en romans onder de loep en de musicoloog Huib Ramaer behandelt Hanfs muzikale loopbaan als violist en zijn compositorische oeuvre.
Hanfs beeldende werk en literatuur , zijn sierlijke manuscripten en een CD met kersverse opnamen van zijn liederen, kamermuziek en poëzie verluchten deze unieke uitgave.
Het boek opent met een voorwoord door Hanfs nicht Ruth Tillema-Hanf, in navolging van haar vader de initiatiefneemster van menig Hanf-project.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als VoordeelboekWeb only

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 5-8 werkdagen
€ 6,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht