Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Hierna - Kurt Tucholsky

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Van Maaskant Haun
 • ISBN:
  9789083007618
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  16,7 x 21,7 x ,9 cm
 • Gewicht:
  258 gram
 • Aantal Pagina's:
  74
 • Genre:
  Literatuur
 • Publicatiedatum:
  mrt 2020

Hierna

zaten we op een wolk

Kurt Tucholsky

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback   Nieuw vanaf € 19,99.

Omschrijving

Kurt Tucholsky, een van de belangrijkste publicisten van de Weimarrepubliek, schreef in Die Weltbühne een aantal columns onder de titel Nachher. Nu voor het eerst in Nederlandse vertaling als Hierna.

Hoe kijken we na onze dood terug op ons leven? Hebben we ergens spijt van? Weet de Almachtige alles of is Hij ook niet perfect? Krijgen we nog een tweede kans en doen we het dan anders of gaan we weer op dezelfde wijze de mist in? In elk geval kun je op excursie gaan naar de Berg van het Lachen.

'Wat is dat? Waar breng je me heen?' vroeg hij zachtjes.
'Wat dit is?' zei ik. 'Dit is de Berg van het Lachen. Klim ietsjes naar boven - kom hier staan. Luister!' Er kwamen lachsalvo's naar beneden rollen, lachgolven, giechelende beekjes, hele toonladders van geluid kletterden naar beneden, met grote voeten snelden ze in etappes naar beneden, kwamen op ons af en toen ze waren aangekomen, ebden ze ademloos weg in zachte klanken... De grond onder onze voeten beefde licht. De bassen lachten dreunend, vrouwengelach steeg trillend op en verstierf melodieus, coloratuurgelach en zilveren belletjes... Vettig leedvermakelijk gelach walste glibberig naar beneden en klotste breeduit het land op; mekkerend gelach en het vrolijke gelach van kinderen, scherpe lachstemmen die over elkaar heen buitelden, de één klom over de ander totdat ze oplosten. En opnieuw rees er een koor van gelach op, gedempt overstemd door een vettig, ouwelijk gelach, vergezeld van een zoete vrouwenstem. Stilte. Een stroom van lachtranen druppelde aan ons voorbij (...) 'Er bestaat Iets dat heeft begrepen waarom Hij het daar beneden allemaal geschapen heeft. Het heeft de grap van de wereld begrepen. 'Sindsdien is het niet opgehouden met lachen,' zei ik.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 19,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht