Doorgaan naar inhoud

Kernoorlog

Het scenario

Kernoorlog - Annie Jacobsen
Paperback
Nieuw vanaf 24,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
24,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Al tientallen jaren weten we dat ze bestaan: kernwapens. Maar we durven er niet over na te denken wat er gebeurt als er écht een kernwapen wordt afgevuurd. Sinds de Russische dreigementen om ze te gebruiken en de film Oppenheimer is die vraag weer uiterst actueel.
In Kernoorlog stuurt Noord-Korea een atoombom af op het hart van de Verenigde Staten. Binnen 24 minuten zal de bom de halve aardbol afleggen en het einde van de wereld inluiden.
Het bloedstollende scenario dat Annie Jacobsen van minuut tot minuut schetst is hypothetisch, maar helaas allesbehalve fictief. Gebaseerd op diepgravend onderzoek en interviews met wetenschappers, nationale veiligheidsadviseurs, kernwapenontwerpers, onderzeebootcommandanten, CIA-officieren, militair historici en vele andere experts beschrijft Jacobsen volkomen realistisch wat er zal gebeuren in de 24 minuten tussen de druk op de knop in Pyongyang en de explosie in Washington DC, en de minuten en uren daarna. Het boek leest als een thriller, eentje waarbij alles op het spel staat.

Annie Jacobsen (1967) is een Amerikaanse onderzoeksjournalist en New York Times-bestsellerauteur van meerdere prijswinnende boeken over oorlog, wapens en veiligheid. Ze was finalist voor de Pulitzerprijs met haar boek The Pentagon’s Brain.

Over The Pentagon’s Brain:

‘Een briljant onderzocht verslag van een kleine maar machtige geheime overheidsinstelling, die met haar militaire onderzoek een diepgaande invloed heeft op de wereldpolitiek.’
Jury van de Pulitzerprijs 2015

‘Jacobsens vermogen om objectief het verhaal te vertellen is werkelijk buitengewoon en zorgt voor een geweldig opgebouwde verhandeling over een agentschap waar de meeste Amerikanen bijna niets van afweten.’
Publishers Weekly


Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Prometheus
 • ISBN:
  9789044655605
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  13,8 x 21,3 x 2,9 cm
 • Gewicht:
  534 gram
 • Aantal Pagina's:
  256
 • Druk:
  1e
 • Publicatiedatum:
  Maart 2024


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.