Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Breng me naar de Florida! - Robbert van Lanschot

Specificaties

Breng me naar de Florida!

wanneer blank (m/v) zwart zoekt

Robbert van Lanschot

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

In Nairobi (Kenia) staat de beroemde nachtclub de 'Florida', een universum waar liefde, bedrog en tovenarij om voorrang strijden. Voor journalist en ex-diplomaat Robbert van Lanschot werd die plek het startpunt voor een speurtocht naar liefdesverhalen tussen blank en zwart en naar de mysteriën rondom Afrikaanse seksualiteit. Op de stranden van Malindi leggen 'beachboys' hem uit hoe zij een Europese vrouw veroveren. Een meesteres vertelt over haar blanke slaven, die _ slechts gekleed in een wit schortje _ bij het serveren van de thee al beginnen te ejaculeren. In het binnenland ontmoet hij Europeanen die alles achter hebben gelaten uit liefde voor die ene Afrikaanse vrouw. En hij is bij de dranksessies die de 'meisjes van de Florida' het lef moeten geven voor de zoveelste nacht in de club.

Breng me naar de Florida! is rauw en onthullend _ vol scherpe observaties over een snel ontluikend continent. Een boek om in één ruk uit te lezen.

Robbert van Lanschot (1949) werkte als diplomaat, onder meer in Zuid-Soedan, Ethiopië en Oost-Congo (Goma). Enkele jaren geleden verliet hij de Buitenlandse Dienst voor een bestaan als freelancejournalist. Artikelen van zijn hand verschenen in nrc Handelsblad, de Volkskrant en De Groene Amsterdammer. In 2010 publiceerde hij Café Mogadishu, een boek over moslims en islam in Nederland.

Over Café Mogadishu:

'Een diplomatieke Kuifje in eigen land. Onbedaarlijk grappig en lichtvoetig én tegelijk somber.'
nederlands dagblad

'Doet denken aan Multatuli.'

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht