Doorgaan naar inhoud

Briljante planten

Over knappe knoppen, boze bollen en ander geniaal groen

Briljante planten - Geert-Jan Roebers
Winnaar Zilveren Griffel – informat... 2023 Winnaar Zilveren Griffel – informatief 2023
Hardback
Nieuw vanaf 25,99

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
25,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Planten zijn een stuk slimmer dan je denkt. Je leest er alles over in 'Briljante planten', een grappig en informatief kinderboek boordevol weetjes over plantengedrag. Wist je dat planten heel gevoelig en behulpzaam kunnen zijn? Maar ook sluw en soms zelfs gruwelijk wreed? En ze zijn ook nog eens hartstikke machtig, want als ze zouden staken, kunnen ze ons allemaal laten stikken. Letterlijk.

'Briljante planten' gaat over al dat plantengedrag - en nog veel meer. Er staan stukjes in over planten die dieren te slim af zijn, zoals de orchidee die hommels fopt, en stukjes over gras dat het omdenken uitvond en zo de held werd van het voetbalveld. Het gaat over knappe koppen, boze bollen en ander geniaal groen, en over hoe planten zich gedragen én misdragen. Een prikkelend non-fictieboek voor kinderen vanaf 10 jaar.

Geert-Jan Roebers is bioloog, columnist en auteur. De eigenzinnige illustraties van Margot Westermann, die we kennen van 'De zweetvoetenman', brengen zijn kennis over de natuur tot leven.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.