Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
China en de Nederlanders: geschiedenis van de Nederlands-Chinese betrekkingen 1600-2008 - Leonard Blussé, F.-J. van Luyn

Specificaties

China en de Nederlanders: geschiedenis van de Nederlands-Chinese betrekkingen 1600-2008

Leonard Blussé, F.-J. van Luyn

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 12,50.

Omschrijving

Dat onze banden met China veel verder gaan dan thee, de afhaal, het familieservies of confectiekleding, blijkt uit de rijk gevulde annalen van onze vaderlandse geschiedenis. China is veel minder vreemd voor ons dan we misschien zouden vermoeden. Onze gedeelde ondernemingslust is de basis geweest voor een relatie die ver teruggaat en nog altijd bestaat.
Sinds de Enkhuizenaar `Dirk China' in 1584 als eerste Hollandse zeeman China bezocht, bestaan er (handels-)contacten tussen Nederlanders en Chinezen. In de 17de eeuw waren de Nederlanders zelfs enige tijd de baas op het eiland Formosa, het huidige Taiwan.
Na meer dan vierhonderd jaar zijn de betrekkingen tussen Nederland en China in de laatste decennia alleen maar inniger geworden. Onproblematisch was de verhouding echter nooit; gevoeligheden, cultuurverschillen, maar tegelijkertijd ook bewondering en begrip spelen tot op de dag van vandaag een cruciale rol in de relatie tussen het 'Rijk van het Midden' en de 'Chinezen van Europa'.

China en de Nederlanders is gebaseerd op Tribuut aan China, de studie die prof. Blussé in 1989 schreef naar aanleiding van het voorgenomen koninklijk bezoek aan China.
De stormachtige ontwikkelingen in de Nederlands-Chinese betrekkingen sinds 1989 worden in het laatste hoofdstuk beschreven door Floris-Jan van Luyn.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht