Doorgaan naar inhoud

Commentaar op Waanwetenschap

de tachtigjarige oorlog van N.G. van Kampen

Commentaar op Waanwetenschap - Dennis Dieks
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Boek 52 uit de serie Epsilon uitgaven

Omschrijving

In het voorwoord van zijn boek 'Waanwetenschap' zegt de fysicus N.G. van Kampen: "Waarom heb ik dit boek geschreven? Omdat ik het niet laten kon. Het is een verweer tegen al die woorden, gesproken en geschreven, waarmee ik dagelijks overspoeld word, dat trommelvuur van woorden zonder duidelijke of ware inhoud... een afrekening met de baaierd van onzin die me mijn leven lang is opgedrongen onder het mom van wijsheid."
Het boek behandelt misbruik van een begrijp als entropie, misvattingen van statistiek en kansrekening, quantummechanica, wijsbegeerte en andere serieus bedoelde wetenschappen.

Het valt inderdaad niet mee om wetenschapper te zijn in deze tijd. De politici en beleidsmakers hebben geen gevoel voor wetenschapsbeoefening en vanuit de maatschappij als geheel vliegen de kosmische trillingsniveaus ons om de oren.
De auteurs van dit pamflet, wiskundigen en fysici, zetten kanttekeningen bij Van Kampen's kritiek.

Dennis Dieks is verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis en Grondslagen van de Natuurwetenschappen, Unitversiteit Utrecht. Vincent Icke is werkzaam bij de Sterrewacht Leiden. G.Y. Nieuwland is als wiskundige verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Jelle Ritzerveld is verbonden aan de Sterrewacht Leiden. F. Takens is als wiskundige werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.