Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Culturele competenties in psychiatrie en psychologie - Frank Kortmann

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Koninklijke Van Gorcum
 • ISBN:
  9789023254638
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  16,7 x 24,0 x ,7 cm
 • Gewicht:
  326 gram
 • Aantal Pagina's:
  160
 • Genre:
  Psychologie

Culturele competenties in psychiatrie en psychologie

2016

Frank Kortmann

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

De psychiatrie en psychologie ondergaan in hoog tempo een aantal fundamentele veranderingen. De vakken worden steeds meer evidence based en vertaald in behandelprotocollen en richtlijnen. Patiënten raken steeds beter geïnformeerd en worden mondiger. Zij vragen niet zo zeer om een geprotocolleerde behandeling, maar om 'zorg op maat': een behandeling die is afgestemd op hun persoonlijke omstandigheden, opvattingen en waarden.

Daar komt bij dat de Nederlandse samenleving steeds meer multicultureel wordt. Dit vraagt van psychiaters en psychologen dat zij 'zorg op maat' bieden die is afgestemd op de vraag van patiënten uit allerlei culturen en subculturen.

'Culturele competenties in psychiatrie en psychologie' richt zich op hoe dit in de praktijk te realiseren. Zijn voorganger: 'Transculturele psychiatrie. Van praktijk naar theorie' vond zijn weg in verschillende universitaire, hbo- en postdoctorale opleidingen in Nederland en België. In deze opvolger is het theoretische deel teruggebracht tot de essentie, zodat het beter inspeelt op de behoefte van de student. Ook is er meer aandacht voor de aansluiting op de praktijk, onder andere in de vorm van concrete culturele competenties.

Frank Kortmann is em. hoogleraar psychiatrie en transculturele psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft praktijkervaring als psychiater, docent, onderzoeker en mental health consultant in verschillende niet-westerse landen, als Ethiopië, Afghanistan en Kosovo. Momenteel werkt hij docent in verschillende opleidingen en als psychotherapeut voor allochtone patiënten in een tbs-kliniek.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht