Doorgaan naar inhoud

De atheist is een beetje dom

De atheist is een beetje dom - Walter Tessensohn
Paperback
Nieuw vanaf 12,00

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
12,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

Dit boek maakt duidelijk dat het methodologisch naturalisme lijnrecht staat tegenover Bijbels geloof. Dit naturalisme gaat ervan uit dat alles te verklaren is uit natuurlijke oorzaken en Bijbels geloof zegt dat je verstaat dat het zichtbare is ontstaan uit het niet-zichtbare. De één sluit God uit als verklaring van alles wat is ontstaan en de ander zegt juist dat de onzichtbare God alles heeft doen ontstaan.

Aangezien de uitgangspunten uitsluiten dat men de standpunten van de ander kan delen, is een discussie zinloos.

Wat beide partijen kunnen doen, is proberen de argumenten van de ander te bestrijden vanuit diens uitgangspunten. Voorbeeld: indien een naturalist zegt dat in het begin vóór de Big Bang "iets" ontstond uit het niets, dan is dat strijdig met het methodologisch naturalistisch uitgangspunt dat iets verklaarbaar moet zijn uit een natuurlijke oorzaak.
Je kunt als creationist de atheïst, humanist en evolutionist, die uitgaan van het naturalisme, dus niet bestrijden door uit te gaan vanuit je eigen uitgangspunten, maar wel vanuit zijn eigen beginselen waarin hij gelooft.
De atheïst probeert op zijn beurt hetzelfde te doen met de standpunten van de creationist. Dat is fair. Echter, de argumenten moeten wel steekhoudend en logisch zijn... In dit boek worden de atheïstische standpunten getoetst aan het methodologisch naturalisme. De argumenten van de atheïst die probeert de standpunten van de creationist te weerleggen, worden getoetst aan de rede, de logica en het Bijbels geloof.

De auteur is mede-oudste en leraar in een evangelie gemeente in Noord Holland. Hij heeft over verschillende onderwerpen geschreven, zoals: geloofsopbouw, geestelijke strijd, Israël, de gemeente van Jezus Christus, de eindtijd, alverzoening, Rooms-katholicisme, gereformeerde leringen, islam, satanisme, humanisme en atheïsme.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.