Doorgaan naar inhoud

De blauwdruk [e-Book]

feiten en ficties over DNA

De blauwdruk - W. Hoekstra
e-Book

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Niet beschikbaar

Omschrijving

De geheimen van DNA voor een breed publiek ontrafeld

Wie wil niet graag weten hoe het zit met onze erfelijke aanleg en hoe die erfelijke aanleg wordt doorgegeven aan het nageslacht? Is met onze kennis over DNA het geheim van het leven ontrafeld of de ontrafeling nabij? Biedt de DNA-technologie en vooral de recombinant-DNA-technologie de oplossing voor onze grote problemen, zoals kanker en veroudering? Op dit soort vragen gaat de auteur in, waarbij feiten en fictie over DNA duidelijk worden onderscheiden. De boodschap van 'De blauwdruk' is dat DNA-kennis en DNA-technologie ons leven steeds meer gaat beïnvloeden. De auteur neemt echter duidelijk stelling tegen de opvatting dat wij geheel bepaald zouden worden door ons DNA.
In het boek wordt de geschiedenis van de genetica in vogelvlucht beschreven waarna de lezer wordt ingewijd in de structuur en de functie van DNA. Aan DNA-technologie in al haar vormen wordt uitvoerig aandacht geschonken. Tot slot worden DNA-kennis en DNA-technologie in een maatschappelijk perspectief geplaatst.
Wiel Hoekstra maakt in een taal die ook voor de niet-bioloog begrijpelijk is, de genetica en haar maatschappelijke implicaties toegankelijk voor een breed publiek.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.