Doorgaan naar inhoud

De dag dat wielrennen weer leuk werd

De onstuimige opkomst van Mathieu van der Poel

De dag dat wielrennen weer leuk werd - Luuc Kooijmans
Paperback
Tweedehands vanaf 13,00. Nieuw vanaf 20,99

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
13,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Centraal Magazijn
20,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Het is zondag 21 april 2019. Mathieu van der Poel spot met alle wielerwetten en wint op spectaculaire wijze de Amstel Gold Race. ‘I have never seen anything like this in my life,’ zegt Lance Armstrong. ‘This was the most exciting finish of all time. You’ll never see this again, as long as you live.’ Het is de dag dat wielrennen weer leuk werd, de dag dat een doodgebloede en slaapverwekkend voorspelbare sport nieuw leven werd ingeblazen.
Mathieu van der Poel is iedereen steeds opnieuw blijven verbazen. Hij is uitgegroeid tot een held, en niet alleen in Nederland. Dit boek maakt duidelijk waarom hij niet alleen onze Matje is, maar ook over de grens de harten beroert. Er wordt uitvoerig aandacht besteed aan zijn Nederlandse vader en zijn Franse grootvader, allebei ook uitzonderlijke en geliefde wielrenners, en aan zijn rivaliteit met Wout van Aert. Maar het is vooral Mathieu zelf die het verhaal vormgeeft, niet met woorden, maar vanaf het zadel.

Luuc Kooijmans won ooit een medaille bij de Nederlandse atletiekkampioenschappen, maar heeft sindsdien zijn hart verpand aan de fiets. Hij publiceerde eerder over schaatsen en wielrennen, maar hij maakte naam als historicus met veelbekroonde en geroemde boeken als De doodskunstenaar, Vriendschap, De geest van Boerhaave, Gevaarlijke kennis, Cosimo aan de Keizersgracht en recentelijk Melancholie in de Gouden Eeuw. ‘De wielerliefhebber wordt de laatste jaren verwend met een paar uitzonderlijke kampioenen. Luuc Kooijmans verwent nu de wielerlezer met een heerlijk boek over eeuwige eerste Mathieu van der Poel, die ook schitterend kan verliezen en die altijd voor spektakel zorgt.’
Tim Krabbé


Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Prometheus
 • ISBN:
  9789044655582
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  12,5 x 19,9 x 2,5 cm
 • Gewicht:
  344 gram
 • Aantal Pagina's:
  272
 • Druk:
  1e
 • Publicatiedatum:
  April 2024
 • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.