Doorgaan naar inhoud

De eindtijdgemeente is nog naakt

De eindtijdgemeente is nog naakt - Walter Tessensohn
Paperback
Nieuw vanaf 13,00

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
13,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

De eindtijdgemeente heeft nog het meest weg van de gemeente in Laodicea, zoals beschreven in Openbaringen 3:14-22. Ze heeft een eigendunk die nergens op gebaseerd is. Ze meent dat ze rijk is en aan niets gebrek heeft. Haar Heer zegt echter dat ze de arme en naakte en blinde en ellendige is.

Hoe kan de gemeente van Jezus Christus zich zó vergissen?!
Want hoewel gij, naar de tijd gerekend, leraars behoordet te zijn, hebt gij weer nodig, dat men u de eerste beginselen van de uitspraken Gods leert, en gij hebt nog melk nodig (en) geen vaste spijs. (Hebr. 5:12)
Deze tekst geeft aan dat de Hebreeën gemeente zelfs nog geen weet had van de eerste beginselen en eigenlijk is dat ook het geval met de eindtijdgemeente.
De schrijver van de Hebreeënbrief noemt enkele dingen die te maken hebben met het eerste onderwijs aangaande Christus: Bekering van dode werken, geloof in God, een leer van dopen, oplegging der handen, opstanding der doden en een eeuwig oordeel. (Hebr. 6:1-3)

Hoeveel mensen die zich christenen noemen vereren Maria of andere heiligen? Hoeveel van hen denken 'er wel te komen' door goede (dode) werken?
Veel christenen weten niet eens of ze behouden zijn vanwege de uitverkiezingsleer van Calvijn. Reformatorische christenen belijden dat baby's in zonde worden ontvangen en geboren en kinderen des toorns zijn! Als zelfs elementaire kennis van God en zijn gerechtigheid niet aanwezig zijn, hoe zal dan zijn gemeente tot volle wasdom kunnen komen? Hoe kan de beeltenis Gods zichtbaar worden in de mens?
De mens in Christus die door de Heilige Geest geleid wordt, zal de zonde overwinnen. Reeds aan Kaïn zegt God dat hij over de zonde moet heersen (Gen. 4:7), hoeveel te meer de gelovigen in Christus Jezus? Maar welke gemeente belijdt dit?

De strijd van de gemeente Gods is niet tegen vlees en bloed (mensen met een bepaalde godsdienst of politieke overtuiging). De mens Gods heeft een plaats in de hemelse gewesten in Christus om de satan en zijn engelen te verslaan. Dat kan alleen indien iemand leeft uit de genade Gods. Gemeente Gods sta op uw plaats en onderwerpt u aan uw Heer. Zoek zijn wil en eer, en u zult overwinnen. En indien u overwint, dan zal u samen met Christus op zijn troon zitten! (Op. 3:21) Dat is uw roeping.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Wes Stonehens
  • ISBN:
    9789491026096
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    13,3 x 20,3 x 1,3 cm
  • Gewicht:
    191 gram
  • Aantal Pagina's:
    145
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Juni 2011


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.