Doorgaan naar inhoud

De Gouden Eeuw viert feest

Diverse auteurs
De Gouden Eeuw viert feest - Mickael Bouffard-Veilleux, Mickaël Bouffard-Veilleux, Arjan van Dixhoorn, Jasper Hillegers, Shannon van Muijden, Herman Roodenburg, Anna Tummers, Thijs Weststeijn, Marieke de Winkel
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Na het succesvolle De Gouden Eeuw begint in Haarlem richt het Frans Hals Museum de aandacht op geschilderde feesten uit de zeventiende eeuw. Het boek De Gouden Eeuw viert feest is de publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling. Het is een uitbundig boek dat een verrassend beeld geeft van de feestende mens, gezien door de ogen van onze zeventiende-eeuwse meesterschilders. De Gouden Eeuw viert feest geeft voor het eerst een overzicht van uiteenlopende geschilderde, zeventiende-eeuwse feesten. Het laat de lezer kennis maken met enkele van de allermooiste voorbeelden en werpt een nieuw licht op de kleding, de houdingen en gebaren van de afgebeelde figuren, de artistieke uitdagingen voor de schilders, en de zeventiende-eeuwse humor en feestcultuur.
Schilders als Frans Hals, Dirck Hals, Jan Miense Molenaer en Jan Steen brachten in hun kleurrijke schilderijen allerlei feestvierende personen en uitgelaten gezelschappen in beeld, variërend van boerenkermissen en carnaval tot rijke buitenpartijen, rederijkersfeesten en schuttersbanketten. Deze feestelijke taferelen hebben vaak een geestige ondertoon. Ze tonen vrolijke figuren, verkleedpartijen en elegante omgangsvormen, maar ook ongeremde losbandigheid en humoristische contrasten tussen arm en rijk. Feesten waren een bijzonder populair onderwerp in de schilderkunst van de Gouden Eeuw. Er werden in deze periode meer eigentijdse feesten in beeld gebracht dan ooit daarvoor.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.