Doorgaan naar inhoud

De Heilige Koran

Nederlandse vertaling en commentaar

De Heilige Koran - Maulana Muhammad Ali
Luisterboek (MP3)
Nieuw vanaf 18,00

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Centraal Magazijn
Luisterboek
18,00

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De Koran is het heilige boek van de circa een miljard moslims die over de gehele wereld leven. Het boek geldt als het woord van God. Het is een van de meest gelezen boeken, ook door mensen in het Nederlands taalgebied. De groep lezers neemt toe nu onderwerpen over de islam steeds meer in de algemene publieke belangstelling komen te staan.

Dit luisterboek bevat de vertaling van de Koran met commentaar door Maulana Muhammad Ali. De Engelstalige editie verscheen voor het eerst in 1951. Het was speciaal bestemd voor lezers in het Westen. Het is de eerste vertaling van de Koran waarbij een moslim het boek voorzag van een uitgebreide inleiding en commentaar in de vorm van circa 3000 voetnoten. Het boek geeft hierbij veel historische en achtergrondinformatie onder vermelding van de bronnen.

De Nederlandse vertaling is in modern Nederlands overgebracht door drs. Jeroen Rietberg. Hierdoor is de tekst ook makkelijk, vloeiend en begrijpelijk ingesproken. Op deze wijze verwerft u kennis van de Koran en de islam die eerder niet toegankelijk of niet beschikbaar was in deze vorm. Aan de vertaling werd tien jaar gewerkt.

De indeling van deze uitgave is bijzonder doordat de hoofdstukken zijn ingedeeld in paragrafen, voorzien van een kopje dat aangeeft waarover de inhoud van de betreffende paragraaf gaat. Naast een algemene inleiding aan het begin van het boek, waarin de islamitische leer en de verzameling en rangschikking van de heilige Koran wordt behandeld, is ook elk van de 114 hoofdstukken voorzien van een inleiding. Verder is het boek voorzien van een uitgebreide index en een lijst die aangeeft in welke voetnoot een bepaald Arabische woord of uitdrukking is uitgelegd.

Het luisterboek duurt in totaal ruim 84 uur, inclusief de voetnoten en een index. Door de omvang van het luisterboek kan het downloaden enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.