Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Heilige Koran - Maulana Muhammad Ali

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Ronde Tafel, SU De
 • ISBN:
  9789461497116
 • Bindwijze:
  MP3 (luisterboek)
 • Publicatiedatum:
  sep 2009

De Heilige Koran

Nederlandse vertaling en commentaar

Maulana Muhammad Ali

Beoordeel dit boek als eerste!
Luisterboek (MP3) (luisterboek)   Nieuw vanaf € 18,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

De Koran is het heilige boek van de circa een miljard moslims die over de gehele wereld leven. Het boek geldt als het woord van God. Het is een van de meest gelezen boeken, ook door mensen in het Nederlands taalgebied. De groep lezers neemt toe nu onderwerpen over de islam steeds meer in de algemene publieke belangstelling komen te staan.

Dit luisterboek bevat de vertaling van de Koran met commentaar door Maulana Muhammad Ali. De Engelstalige editie verscheen voor het eerst in 1951. Het was speciaal bestemd voor lezers in het Westen. Het is de eerste vertaling van de Koran waarbij een moslim het boek voorzag van een uitgebreide inleiding en commentaar in de vorm van circa 3000 voetnoten. Het boek geeft hierbij veel historische en achtergrondinformatie onder vermelding van de bronnen.

De Nederlandse vertaling is in modern Nederlands overgebracht door drs. Jeroen Rietberg. Hierdoor is de tekst ook makkelijk, vloeiend en begrijpelijk ingesproken. Op deze wijze verwerft u kennis van de Koran en de islam die eerder niet toegankelijk of niet beschikbaar was in deze vorm. Aan de vertaling werd tien jaar gewerkt.

De indeling van deze uitgave is bijzonder doordat de hoofdstukken zijn ingedeeld in paragrafen, voorzien van een kopje dat aangeeft waarover de inhoud van de betreffende paragraaf gaat. Naast een algemene inleiding aan het begin van het boek, waarin de islamitische leer en de verzameling en rangschikking van de heilige Koran wordt behandeld, is ook elk van de 114 hoofdstukken voorzien van een inleiding. Verder is het boek voorzien van een uitgebreide index en een lijst die aangeeft in welke voetnoot een bepaald Arabische woord of uitdrukking is uitgelegd.

Het luisterboek duurt in totaal ruim 84 uur, inclusief de voetnoten en een index. Door de omvang van het luisterboek kan het downloaden enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Vestiging
Prijs
Centraal Magazijn
Luisterboek
€ 18,00

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht