Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De hoge bergen van Portugal - Yann Martel

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Prometheus
 • ISBN:
  9789044630121
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  13,9 x 21,4 x 2,6 cm
 • Gewicht:
  413 gram
 • Aantal Pagina's:
  352
 • Rubriek:
 • Druk:
  3e
 • Jaar:
  2016

De hoge bergen van Portugal

Yann Martel

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 7,50.

Omschrijving

Yann Martel, de succesauteur van Het leven van Pi, bewijst zich met De hoge bergen van Portugal andermaal als een magische meesterverteller. In deze grootse roman verweeft Martel met bravoure de levens van drie mensen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben: de jonge Tomás, een archivaris; Eusebio Lozora, een patholoog; en de Canadese senator Peter Tovy.
Wanneer Tomás aan het begin van de twintigste eeuw in de archieven van Lissabon een oud dagboek onder ogen krijgt waarin een geheimzinnig artefact wordt beschreven dat de kerk voor altijd op zijn kop zal zetten, vertrekt hij naar de hoge bergen van Portugal om het te op te sporen.
Vijfendertig jaar later raakt een patholoog, die een groot liefhebber is van de moordmysteries van Agatha Christie, betrokken bij de gevolgen van Tomás' zoektocht.
Een halve eeuw later redt senator Peter Tovy, niet lang na het overlijden van zijn vrouw, een chimpansee uit een onderzoeksinstelling in Oklahoma. Wanneer hij besluit zich samen met het dier te vestigen in zijn geboortedorp in het noorden van Portugal, blijkt hoezeer de levens van deze drie mannen met elkaar verbonden zijn.

De hoge bergen van Portugal is zowel een fascinerende zoektocht als een magisch-realistische vertelling over de raadselen van het bestaan, waarin diepe liefde en groot verlies hand in hand gaan. Deze gevoelige, humoristische en vooral telkens verrassende roman neemt de lezer mee op een reis die niet alleen naar de binnenlanden van Portugal voert, maar vooral naar de bronnen van de menselijke ziel.

Yann Martel (1963) is de bestsellerauteur van Het leven van Pi (2001), waarmee hij onder meer de Man Booker Prize won. Wereldwijd werden er meer dan 12 miljoen exemplaren van verkocht en het stond meer dan een jaar op de bestsellerlijst van The New York Times. Martel woont in Saskatoon, Canada, met zijn vrouw en hun vier kinderen.

Over Het leven van Pi:

'Het leven van Pi is een fantastisch boek. Het is levendig, origineel, slim, geraffineerd en vol liefde.' Margaret Atwood

'In Het leven van Pi toont Martel de kwaliteiten van een vindingrijke en fenomenale meesterverteller.' Publishers Weekly

'Het leven van Pi laat ons geloven in de verbeeldingskracht van de literatuur, in de noodzaak van het betere verhaal.' NRC Handelsblad

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 7,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 5-8 werkdagen
€ 19,95  € 7,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht