Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De jacht op het kwaad - G. Walters

Specificaties

De jacht op het kwaad

de zoektocht naar de meest gezochte nazi's

Guy Walters

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 18,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Na het ineenstorten van het Derde Rijk wist een groot aantal nazi’s – waaronder Adolf Eichmann, Josef Mengele, Franz Stangl en Klaus Barbie – Europa te ontvluchten. Met hulp en steun van priesters in Rome wisten deze nazikopstukken via goed verborgen sluiproutes te ontsnappen of zich te verstoppen in burchten in de Oostenrijkse Alpen. De pogingen om hen te berechten zijn niet minder dramatisch: met wraakzuchtige Holocaust-overlevers, onbekwame politici en gewaagde plannen om de gevluchte misdadigers te kidnappen of hun te vermoorden.
Guy Walters heeft over de hele wereld gereisd om de ontsnappingroutes van de nazikopstukken te achterhalen. Hij vertelt over de succesvolle en minder succesvolle pogingen om nazi’s terecht te stellen. Ook achterhaalt hij wat er gebeurde met degenen die wisten te ontsnappen. Walters vraagt zich af of het mysterieuze Odessa-netwerk echt heeft bestaan, zet vraagtekens bij de verdienste van Simon Wiesenthal en onthult de manier waarop sommige nazikopstukken aan hun veroordeling wisten te ontkomen doordat de geheime dienst van de geallieerde landen hen rekruteerden als informant.
Voor dit boek heeft Guy Walters uitgebreid gesproken met zowel nazi-jagers, nazi’s als geheimagenten en hij heeft de archieven uitgeplozen in Duitsland, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Oostenrijk en Italië. Met al deze informatie laat hij op meeslepende wijze deze belangrijke periode uit de geschiedenis herleven.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leiden
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 18,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht