Doorgaan naar inhoud

De joodse keuken

Recepten en verhalen uit de hele wereld

De joodse keuken - Clarissa Hyman
Hardcover
Tweedehands vanaf 12,50

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De joodse keuken is een weerspiegeling van een religieuze overtuiging, een cultuur- en familiegeschiedenis. Onderdeel van de joodse godsdienst zijn de dieetvoorschriften van kashrut. De wetten van kashrut bepalen wat toegestaan – kosher – is en wat verboden – trefah – is, en brengen een scheiding aan tussen vlees- en zuivelproducten. Dit boek volgt die traditie en is verdeeld in drie hoofdstukken: Vlees, Zuivel en Pareve (neutraal). De internationaal getinte recepten bieden gerechten als Tunesische paprika-tomatensalade en de traktatie Sufganiot, Israëlische jamdonuts. De geschiedenis van negen joodse families loopt als een rode draad door het boek. Zij verhaalt van familiefeesten; reizen over verschillende continenten; hereniging en afscheid; oorlog en vrede. Elk verhaal gaat vergezeld van een recept. Een heerlijke, internationale fusion-keuken: de joodse keuken is net zo rijk als de joodse culturele erfenis.
Clarissa Hyman is freelance auteur, joods en schrijft over eten en reizen. In 2002 won ze de prestigieuze Glenfiddich Food Writer of the Year-award. Haar werk als televisieproducent en schrijfster gaat hand in hand met haar liefde voor verhalen vertellen, interesse in mensen, en een levenslange passie voor eten.
Clarissa Hyman is eveneens auteur van De Siciliaanse Keuken , authentieke recepten en culinaire geheimen uit de Cucina Siciliana .


SpecificatiesRecensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.