Doorgaan naar inhoud

De kanttekeningen van het Oude en Nieuwe Testament [4 delen in cassette]

De kanttekeningen van het Oude en Nieuwe Testament [4 delen in cassette] - Dr. C.A. Tukker
Hardcover

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In deze uitgave vindt de geinteresseerde Bijbellezer en degene die de Bijbeltekst grondiger wenst te bestuderen de complete tekst van de Kanttekeningen. Deze tekst wordt ongewijzigd - overzichtelijk, per Bijbelboek, per hoofdstuk en per tekst - weergegeven. Er werd gebruik gemaakt van de Kanttekeningen uit de Ravesteijnbijbel (Statenbijbel) van 1657.

Deze uitgave kan gebruikt worden naast iedere andere Bijbel (in de Statenvertaling) zonder Kanttkeningen en biedt u, naast de verklaring van de Statenvertalers, de deskundige toelichting en verklaring van Dr. Tukker. Deze verklaring wordt voorafgegaan door een uitvoerige inleiding over de betekenis van de Kanttekeningen en de onschatbare waarde van deze in de 17e eeuw opgestelde lange reeks geschiedkundige, aardrijkskundige, exegetische en dogmatische aantekeningen, welke door onze Statenvertalers met zorg werden samengesteld.

Inmiddels zijn er echter ruim drie eeuwen verstreken en is er - met handhaving van de originele tekst - nog meer te zeggen en zeker toe te lichten; vooral als we letten op de vele begrippen die wij in ons hedendaags Nederlands niet meer kennen. Deze toelichting, gebaseerd op de betekenis van Griekse en Hebreeuwse originelen, is uitermate betrouwbaar.

Thuis (in het gezin), in verenigingsverband, bij Bijbelstudie in welke vorm dan ook, is deze uitgave een hulpmiddel dat - op eenvoudig te hanteren wijze - zal blijken onmisbaar te zijn voor een juist verstaan van de Bijbeltekst.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.