Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Karst: de clown demarreert - John van Ierland

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Sportliteratuur Uitgeverij
 • ISBN:
  9789082516333
 • Bindwijze:
  Hardcover
 • Afmetingen:
  15,5 x 23,8 x 3,1 cm
 • Gewicht:
  816 gram
 • Aantal Pagina's:
  320
 • Rubriek:
 • Druk:
  1
 • Jaar:
  2017

De Karst: de clown demarreert

John van Ierland

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardcover  Tweedehands vanaf € 25,00.

Omschrijving

DE KARST. De clown demarreert. 978.90.8251.633.3


Zijn vader gaf hem zijn eerste racefiets maar had jaren later wel bedenkingen over die actie: " dat had ik nooit moeten doen, geen notaris, geen boer maar een clown op een fiets heb ik groot gebracht: een kermisattractie."
Het sportleven van Gerben Karstens staat bol van belevenissen die anderen deden wanhopen, huilen, lachen en juichen. Hij reed in zijn jeugd jaren veel op de schaats, werd aangezet door zijn grote held Reinier Paping om aan wedstrijden te gaan doen en veroverde zijn plaats in de Nederlandse schaatskernploeg. Ondanks dat talent koos hij toch voor een carriere in het wielrennen. Hij pakte goud op de Olympische Spelen van 1964 en werd professional wielrenner. In die categorie behaalde de superieure sprinter Karstens, van 1965 tot 1980, onder andere overwinningen in alle drie de grote rondes (Frankrijk, Spanje en Italie) en verschillende klassiekers.
*Als de Karst gaf hij nooit op en was hij onverzettelijk.
*Als de Leidse notariszoon wist hij de koers te lezen en organisaties te doorgronden.
*Als de clown bespeelde hij zijn collega's en het publiek, onvergetelijk zijn zijn fratsen en grollen. De Karst, de clown demarreert is een groot interview, een tijdcapsule naar de mooie schaats- en wielerdagen van de jaren zestig en zeventig.Gerben Karstens (1942) was een Nederlands beroepswielrenner in de periode 1965-1980. Ondanks het lidmaatschap van de Nederlandse kernploeg schaatsen koos hij voor het wielrennen. Een dat was geen verkeerde keus! Als amateur won hij de gouden medaille op de Olympische Spelen van 1964 op het onderdeel 100 kilometer ploegentijdrit. Karstens de sprinter werd beroepsrenner en won etappes in alle drie de grote rondes (zes in de Ronde van Frankrijk, één in de Ronde van Italië en veertien in de Ronde van Spanje). In 1974 droeg hij zelfs twee dagen de gele trui. Niet alleen door zijn splijtende demarrages viel hij op in het peloton maar ook door zijn vele grappen en grollen. Al snel werd hij 'de clown' genoemd. Andere bijnamen zijn: 'de Leidse notariszoon' en 'de Karst'. Na zijn wielercarrière verlegde hij het avontuur naar de wereldzeeën die hij met zijn zeiljacht aandeed.
Een biografie over een van de meest smaakvolle Nederlandse wielrenners ooit en een anekdotisch verhalenboek in één. Heroïsch, eerlijk en vol oprechte humor, zoals het in het wielrennen hoort te gaan. Een boek waarin grote namen hun steentje hebben bijgedragen zoals Bernard Hinault, Jan Janssen, Barry Hoban, Sean Kelly, Jeroen Blijlevens, Ard Schenk en Francesco Moser.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 25,00
Bijzonderheden:
Gesigneerd

gelimiteerde, genummerde oplage: dit is 362/400. Gesigneerd door Gerben Karstens

Levertijd: 1-2 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht