Doorgaan naar inhoud

De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze

De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze - Paul Biegel, Carl Hollander
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De kleine kapitein heeft een vreemde brief gevonden in een van de zeven kisten met schatten, die hij op zijn laatste reis van de zeerover Schobbebonk heeft afgepakt. `Aan de grote heer van Schrik en Vreze,' staat er op het oude, vergeelde en verkreukelde papier. Het is een vreemde brief met een onleesbare handtekening eronder.
Wie zou die briefschrijver zijn? vraagt de kleine kapitein zich af. En wie is de grote heer van Schrik en Vreze? Want daar moet de schat naartoe, dat begrijpt hij wel. Maar waar woont die heer?
De Grijze Schipper kan het hem vertellen. Maar hij vindt dat de kleine kapitein er niet heen moet gaan: `...want de grote heer van Schrik en Vreze woont in het Wazige Oosten. En in het Wazige Oosten kom je geen haven binnen met je schip. Daar hebben ze koperen kanonnen en met die koperen kanonnen schieten ze alles lek wat vreemd is.'
De kleine kapitein gaat toch. Met zijn zelfgebouwde schip de Nooitlek en zijn voltallige bemanning zet hij koers naar het Wazige Oosten om de vreemde heer te bezoeken. Het wordt een lange reis, want het blijkt dat de zeven kisten achtereenvolgens naar de zes zonen en de enige dochter van de heer van Schrik en Vreze gebracht moeten worden.
Zo komt de Nooitlek terecht in het Diepe Zuiden, het Woeste Westen en tenslotte in het ijskoude Hoge Noorden. En ope al di barre plaatsen, beleven de kinderen adembenemende avonturen


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.