Doorgaan naar inhoud

De Leidse fijnschilders uit Dresden

De Leidse fijnschilders uit Dresden - Annegret Laabs, Christoph Schölzel
Hardcover
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Voordeelboek

Centraal Magazijn
19,95  9,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De Leidse fijnschilders van de Gouden Eeuw genoten al in hun tijd als geen andere schilder een ongekende faam. De minutieus geschilderde kabinetstukjes van Gerrit Dou, Frans van Mieris de Oude en Godfried Schalcken vonden hun weg naar toonaangevende verzamelingen door heel Europa. August de Sterke, keurvorst van Saksen, had een buitengewone voorkeur voor de fijnschilders en bracht een verzameling van meer dan tachtig meesterwerken bijeen. De Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden bezit hiervan meer dan vijftig werken, verreweg de grootste en belangrijkste verzameling fijnschilders ter wereld.
Het Stedelijk Museum De Lakenhal heeft de eer deze collectie voor het eerst in zijn geheel te tonen. Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt een publicatie van Annegret Laabs, waarin de collectie volledig wordt beschreven. Alle werken zijn in kleur te bewonderen en Christoph Schölzel beschrijft in een apart essay de materiaal-technische aspecten van het werk.
Leidse fijnschilders is voor alles een perfecte introductie in het onderwerp. De succesvolle en reeds lang uitverkochte voorganger uit 1988 heeft eindelijk een opvolger.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.