Doorgaan naar inhoud

De Leidse School

geschiedenis en ontwikkeling van de Leidse graffiticultuur

De Leidse School - R. Koopman
Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De Leidse School vertelt het verhaal over de opkomst en ontwikkeling van het fenomeen graffiti in Leiden en haar makers. Het verhaal start in de jaren ’80 in de Leidse straten, toont vervolgens de apotheose van graffiti op treinen en metro’s van midden jaren ’90 en mondt uit in de acceptatie van graffiti-gerelateerde kunst door galeries en musea.

Ook wordt er uitvoerig ingegaan op de rol die de Leidse graffitischrijvers hebben gespeeld op de metro van Amsterdam. Een ontwikkeling die Amsterdam maakte tot het graffiti-mekka van Europa. Het boek vormt een portret van de Leidse graffitigeschiedenis maar staat tevens model voor een ontwikkelingsproces dat op meerdere grote steden in Nederland van toepassing is geweest.

Aan de hand van verhalen, verteld door de hoofdrolspelers uit de Leidse graffitiscene, wordt een duidelijk beeld geschetst van een controversiële undergroundsubcultuur. De verhalen worden ondersteund door een groot aantal krantenknipsels en nieuwsberichten die tezamen een uniek tijdsbeeld vormen.

De Leidse School laat alle aspecten van de graffiticultuur aan bod komen. De kunstenaars, maar ook de vandalen vertellen hun verhaal.

Eerder werkte Remko Koopman mee aan 'Amsterdam Graffiti: the Battle of Waterloo'. Dit boek heeft hij samengesteld met Marcel van Tiggelen en Hein Sonnemans en wordt binnen de graffitiwereld als een cultklassieker beschouwd.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.